Tickets for МАЙСТОРСКИ КЛАС | Конякът през вековете - Дегустация на коняци Godet със Сирил Годе | WHISKEY FEST SOFIA 2023

SEC - Sofia Event Center, Bulgaria, Sofia

МАЙСТОРСКИ КЛАС | Конякът през вековете - Дегустация на коняци Godet със Сирил Годе | WHISKEY FEST SOFIA 2023

Duration

Start: 2023-10-29 17:15

End: 2023-10-29 18:15

Place

SEC - Sofia Event Center, Bulgaria, Sofia

1407 Hladilnika, Sofia

For the event

В последния ден на фестивала каним ценителите и ентусиастите на коняка на една дегустация, ръководена не от кого да е, а от самия Сирил Годе, един от тримата братя ръководещи конячената къща Godet. Елате и чуйте историята на семейството, чийто бизнес датира от 1588г. и вече петнадесет поколения създават тези прекрасни питиета. От извора ще научим за изкуство на конячния бленд, където науката се среща с традицията.

 

Ще се насладим на х 20мл от Super Blend серията – абсолютна експресия на изкуството на коняка:

  • XO Terre
  • Extra Hors D'Age 
  • Renaissance (70-170г.) - перлата в короната 

 

XO Terre (25-35 години)

 

Нашето пътешествие започва с XO Terre – бленд от над 50 коняка, отлежавали между 25 и 35 години.

 

XO Terre се разгръща като симфония с хармоничните си нотки на свежест, флоралност и сушени плодове, които преминават в канела и лека пиперливост. Всяка глътка разкрива тероарите на региона, където същността на гроздето се среща с богатата история на семейство Годе.

 

Extra Hors D'Age (35-70 години)

 

Продължаваме с Extra Hors D'Age – конячен шедьовър, отлежавал между 35 до 70 години. Това е един от най-специалните коняци за семейство Годе, защото е символ на възраждането им след немската окупация през втората световна война. Отлежава до седем десетилетия.

 

Този изключителен коняк се отличава с примамлива комплексност, с аромати на кожа, тютюн и сушени плодове. Дегустацията се превръща в хипнотизиращо пътешествие през вековете, при което самото време сякаш спира, за да оцени майсторството, което се крие зад този коняк.

 

Renaissance: Векът на елегантността (100+ години)

 

Върхът на нашето дегустационно преживяване е несравнимият Renaissance - коняк, отлежавал повече от век. Това е най-високият клас от серията, бленд от 15 ръчно подбрани Grande Champagne реколти, датиращи от 1848 до 1940 г.

Сирил Годе ще представи това рядко бижу, споделяйки наследството на своето семейство и историята, заключена във всяка скъпоценна капка.

 

 Renaissance е истинска машина на времето, която ни пренася в една отминала епоха на разкош и изтънченост. С този коняк ще вкусим самата история нюансирани и интензивни аромати, които танцуват на небцето, симфония от мед, смокини и докосване на екзотични подправки.

 

Докато отпиваме от Renaissance, няма как да не се замислим за отдадеността и майсторството на поколенията Годе, заключени в този необикновен коняк. Ще ви очакваме.