Билети за Zucchero Live in Sofia

НДК, България, София

Zucchero Live in Sofia

Продължителност

Начало: 2024-04-29 20:05

Място

НДК, България, София

За събитието

Дзукеро не пропуска любимата си България в големия си World Wide Tour 2024

Поредна емоционална „италианска“ вечер ни чака на 29 април 2024 г. в Зала 1 на НДК

Доказан факт е, Аделмо Форначари и българската публика споделят една дълга и взаимна любов.

Това ще е петото му идване у нас – след дебюта в далечната 2002 г. - и по думите на мениджъра му, той и за миг не е помислял да подмине България в маршрута на грандиозното си световно турне тази година (34 концерта в 13 държави), защото „там хората са топли и емоционални като италианците“.

В дългата си и бляскава кариера Дзукеро умело навигира из блуса, госпъла, соула и рока, инжектирайки в изпълненията си неповторимата италианска душа и страст, като никога не оставя публиката безразлична. Хитовете му са много („Senza una Donna (Without a Woman)“, „Il Volo“, „Baila (Sexy Thing)“, „Occhi“...), а дуетите с други звезди – неизброими, от Лучано Павароти, Ерик Клептън и Майлс Дейвис до Би Би Кинг, Брайън Адамс и Брайън Мей. Интересно е и че Дзукеро беше единственият европейски музикант, участвал във „възкресяването“ на световноизвестния фестивал Уудсток през 1994 г. А албумът му „Blue” (1988 ) е най-продаваният в историята на италианската поп музика.
Последният му студиен албум е „Discover” (2021) и явно мотивиран от дългата принудителна ковид-пауза, през тази година и част от 2024 той буквално няма да слиза от концертната сцена.

Деца до 7 г. влизат безплатно, но нямат право на седящо място, т.е. трябва да са седнали в придружителя си.
Ако искат да имат отделно седящо място, трябва да бъде закупен билет.

 

Организатор на събитието е : БЕКС ПРОМОУТ ООД