Златната рибка | ФАТ 2022

Продължителност
Старт: Неделя 18 Декември 2022 14:30 Край: Неделя 18 Декември 2022 15:45

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Фестивал на авторския театър - ФАТ, организиран от Сдружение "Творци" и Театър "Драмеди", ще се проведе от 16 до 18 декември 2022 г. в Топлоцентрала с подкрепата на Национален Фонд Култура, Министерство на културата и Столична община.

Част от програмата на ФАТ 2022 е представлението  „Златна рибка“ на VOX POPULI.

„Златна рибка“ пресъздава реалността като социален аквариум, а там в мътилката на настъпващата икономическа криза „невидими“ хора търсят златната рибка на надеждата - лотарийни билети, нумерологични предсказания, hate-мантри, страх и революция в Хаоса на 2022.

Пазарът „Росица“ в квартал „Красна поляна“ е условният хабитат на нашите герои - а те са хората от „народа“ - все по-обедняващи, все по-наясно с политическата действителност, но и по-невидими зад прозорците на панелния блок.

 “Народът е зомбиран, народът е подплашен, значи който си играе на Дедо Господ, той си играе със страховете на хората. Тука е много сложна ситуацията защото се удря  по инстинкта за оцеляване, по основата на човешкото съществуване много яко.” - Нумероложката

“Човек, зарязвам професията си, зарязвам всичко, зарязвам жена си, зарязвам абсолютно всичко, братле, оставам единствено със себе си, взимам си една количка, братле, и започвам да пътувам из целия свят, искам да видя целия свят, копеле, искам да видя планетата Земя.”  Белия Бос

“С малката си разделили билетите, изтъркала малката - няма нищо на нейния, изтъркала голямата - 100 000!“ - Козаря

 

Режисура и драматургия: Неда Соколовска
Анимация: Яел Таиг
Координатор и връзки с обществеността: Рада Езекиева
Обработка на документален материал: Рада Езекиева
Актьори: Мила Банчева, Зоя Шопова, Живко Гущеров, Петко Каменов
Теренно проучване и интервюта: екип

 Повече за VOX POPULI: https://www.voxpot.space

 

 

 

 

Място

Топлоцентрала , България, София, Южен Парк II