ОТКРИЙТЕ КОМПЛЕКСНИЯ СВЯТ НА WOODFORD RESERVE!
При направата на този първокласен продукт са вложени над 200 години опит и умения в създаването на бърбън.
WOODFORD RESERVE се дестилира в най-старата действаща дестилерия в Кентъки. Историята ѝ и влиянието ѝ върху цялата индустрия започват през 1812 г.
WOODFORD RESERVE е единственият тройно дестилиран бърбън в медни съдове, като след това отлежава в нови обгорени дъбови бъчви.
Перфектно балансираният вкус на този Kentucky Straight Bourbon се състои от над 200 отличителни вкусови нотки – от смели нотки на зърно и дърво, съчетани със сладки аромати, подправки и плодови до флорални нотки.
5-ТЕ СЪСТАВКИ НА ВКУСА
⇢ ВОДАТА - Дестилерията е разположена на територия, богата на подводни езера и варовикова земна маса. Варовикът служи като естествен гигантски филтър.
⇢ ЗЪРНОТО - Най- добрия бърбън се прави и от най-доброто зърно. Woodford Reserve се прави от 72% царевица, 18% ръж и 10% ечемичен малц.
⇢ ФЕРМЕНТАЦИЯ – Ферментира 3-5 дни в съдове направени от кипарис.
⇢ ДЕСТИЛАЦИЯ - Тройно дестилиран в медни съдове.
⇢ ОТЛЕЖАВАНЕ - Отлежава 6 години в нови, овъглени, дъбови бъчви, собствено производство.
В този майсторски клас ще научите за различните етапи на създаване на вкусa на една от най-фините алкохолни напитки в света.
Ще се научите да идентифицирате тяхното въздействие върху небцето ви. Това е опит в изследването и оценяването.
ЩЕ МОЖЕ ДА ДЕГУСТИРАТЕ x 20 ml:
⇢ Woodford Reserve Kentucky Bourbon
⇢ Woodford Reserve Straight Rye
⇢ Woodford Reserve Double Oaked
ЦЕНА: 20 лв.
ИМЕ НА ЛЕКТОРА:
Joseph Hall
*Майсторският клас ще има превод от английски!
Джоузеф е работил и управлявал някои от най-добрите барове в Лондон, като част от тях са знаменитите Satan’s Whiskers и The Savoy.
Той има доказана репутация като експерт в сферата на хоспиталити индустрията, представяйки алкохолни напитки, коктейли и услуги в различни градове по света.
Като бранд амбасадор на WOODFORD RESERVE във Великобритания, Джоузеф прекарва времето си в разпространяване на любовта към американското уиски чрез дегустации и сетивни сесии, както и обучение по фотография и социални медии.