ВОЛНИЯТ ДУХ от Ноъл Кауард

Продължителност
Старт: Събота 29 Януари 2022 19:00 Край: Събота 29 Януари 2022 20:35

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

ВОЛНИЯТ ДУХ
от Ноъл Кауард
постановка Красимира Методиева


участват: Владислав Желев, Деян Милков, Ива Василева, Калоян Димов, Никол Арсова, Никол Василева, Мария Найденова


Дами и господа, настанете се удобно и освободете съзнанието си от всичко ненужно! Постарайте се да си представите някакъв цвят, който не може да бъде описан с думи! Готови ли сте? А сега замълчете… Ако нещо се обърка по време на нашия невероятен сеанс, последствията могат да бъдат непредсказуеми и дори… фатални! Сигурни ли сте, че сте изоставили миналото си и… готови ли сте да се срещнете с него?
Когато един ден писателят Чарлз Кондомайн решава да покани медиумът Аркати, за да проведе сеанс в дома му, той едва ли подозира в какви невероятни ситуации ще се забърка. А всичко започва като шега. Домакинът е решил да започне нов роман, в който главната героиня е медиум и с тази среща иска да попълни своите наблюдения върху тази интересна професия. Или може би се самозалъгва? Аркати неволно извиква в дома му духът на покойната съпруга на писателят и от този момент Чарлз се превръща в заложник на собствения си експеримент. Разбира се, втората съпруга на нещастния астрален двуженец съвсем не е доволна от ситуацията и започва неравна война.


“Волният дух” е най-успешната пиеса на Ноъл Кауърд. Премиерата й се е състояла през 1941 г. в Лондон. Пиесата се играе 1997 пъти и това е национален рекорд по театрално дълголетие, надминат една пред 1957 г. От “Капан за мишки” от Агата Кристи. През 2006 г. на името на Кауърд е кръстен Noël Coward Theatre, дотогава Albery Theatre.

Място

Дом на културата "Средец" , България, София, бул. Кракра 2А