Билети за Вино на годината - Салон на сомелиерите

Bulgaria Mall, Бъглария, София

Вино на годината - Салон на сомелиерите

Продължителност

Начало: 2018-03-29 13:00

Място

Bulgaria Mall, Бъглария, София

За събитието

ДОМАКИН НА “ВИНО НА ГОДИНАТА 2018″

САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ

 

Вход за 1 човек  - 6 лв
Ваучер за 5 проби - за дегустация на ракия - 6 лв
Ваучер за 5 проби - за дегустация на вина - 6 лв 
 
Вход + 3 ваучера - 15 лв

За трети път в рамките на програмата на Националния конкурс „СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2018“ се организира открита дегустация на вина на български и чужди изби с презентация на сомелиерски щанд на най-актуалните реколти и винени брандове, предложени от избите като най-достойни да получат гласовете на посетителите и специално поканените гости и да станат носители на приза „ВИНО НА ГОДИНАТА 2018“ .

Открита дегустация и гласуването за избор на „ВИНО НА ГОДИНАТА 2018“ дава възможност от една страна на претендентите за титлата „Сомелиер на годината 2018 “ – да се информират на място и да дегустират най-актуалните реколти вина и винените брандове, които ще се продават на българския пазар през 2018-та, а от друга на посетителите и гостите – да опитат  и да гласуват за предпочитаните от тях вина, разчитайки изцяло на собствения си вкус. 

“Вино на годината” не е класация на националния конкурс  “Сомелиер на годината” и вината, които участват в дегустацията не са обект на оценка от страна на браншовите специалисти.

Дегустацията е форум на вкусовете и предпочитанията на настоящите и потенциални клиенти на виното и възможност за директен контакт на крайните потребители със сомелиерската професия. 

В първото издание през 2016-та година посетителите избираха своите фаворити в 16-те категории сред представените от сомелиерите   87 вина от 36 от най-добрите български и чужди винарски изби, а през 2017 -та в гласуването се включиха 112 вина от 37 изби, които бяха публикувани с подробна информация и снимки в първото издание на годишния каталог “Vino, vino…2017″ – единственото периодично издание в България, в което към всяко вино е специално подбрана от сомелиер рецепта от сп. Кулинарен журнал, изпълнима в домашни условия.

В предстоящото трето издание на “Вино на годината 2018″ посетителите и гостите на откритата дегустация за първи път ще могат да опитат и винанасочени предимно към колекционери и ценители. Тези вина няма да участват в гласуването, но присъствието им на отделен щанд за дегустация дава възможност на сомелиерите да се подготвят за среща с най-придирчивите и изискани клиенти в ресторанти и специализирани магазини.

В дегустацията за първи път ще се включат  и българските ракии – традиционната напитка,  която е неразделна част от националната ни идентичност и която българските сомелиери трябва да познават и да популяризират във връзка с развитието на страната ни като туристическа дестинация