Билети за Да пресечеш Атлантика с финес

Зала Киев в Парк хотел Москва, България, София

Да пресечеш Атлантика с финес

Продължителност

Начало: 2019-01-25 18:30

Място

Зала Киев в Парк хотел Москва, България, София

зала в хотел

За събитието

Terra incognita според Уикипедия е географски термин за обозначаване на непознати и неизследвани територии.  Terra incognita са онези тъмни петна на картата, които не са давали мира на човечеството. Непознатото, заради което сме оставяли сигурността и комфорта си и сме се впускали в приключения. Неизвестното, което ни е карало да откриваме нови земи, да прокарваме нови пътища, да покоряваме върхове, да стъпим на луната и да изпратим спътник на Марс.  

Малко са хората, които не са чували за Великите Географски открития и великите мореплаватели, които първи са прокарали новите пътища през световния океан и са свързали Света в едно неделимо цяло. От тогава до сега е изтекла много вода, научили сме се да строим по-добри кораби, нарисували сме по-точни карти, преодолели сме гравитацията и сме изкарали в земна орбита сателити, които във всеки един момент ни казват къде сме. Въпреки това, все още има места в Световния океан, в които най-близкия до теб човек е член на екипа на международната космическа станция. Въпреки, че в момента пресичаме океана много по-бързо и с повече финес, предизвикателствата са си същите, бурите не са се променили много, вятърът също J

Преди седем години, когато създадохме Вятър и Вода, мечтата ни беше да пресечем с ветроходна лодка яз. Искър. Само преди няколко месеца пресичахме Средиземно море и навлизахме в Атлантика, а в този момент, докато четете тази публикация, първите екипажи на Вятър и Вода и SY Oceanis развяват платна в Карибския басейн.

През всичките тези години, откакто сме заедно по лодките сме се стремили да ви срещаме с интересни хора, да ви разказваме вдъхновяващи истории, да споделяме с вас опита си и заедно да откриваме нови земи и нови хоризонти във ветроходството. Заповядайте на 25 януари, за да чуете  личните истории на хора, които са успели да пресекат Атлантика с финес.

В презентацията ще вземат участие:

–          Владимир Михайловски и Димитрис Софицис – двама от екипажа на българската яхта ОКЕАНИС. Те ще ви разкажат за участието си в ARC 2018, което завърши на 11 декември 2018. ARC (Atlantic Rally for Cruisers) е организирано преплаване на Атлантическия океан. Включват се основно яхти, прекарали лятото в Средиземноморието и Европа, чиито екипажи искат да продължат „сезона“ сред топлите води на Карибите. Целта е шкиперите да плават в организирана и една идея по-сигурна среда в комбинация с празнична атмосфера и състезателен елемент (малка, но открояваща се част от лодките идват основно за самото състезание).

–          Статис Софицис, дългогодишен наш партньор, инструктор по ветроходство и добър приятел. Той ще изнесе презентация на тема „Prepare your boat for an ocean passage“. В нея запознае с всички онези неща, които обикновено остават зад кадър – как се подготвя една лодка и един екипаж за пресичане на океан.

–          Ще имате възможност да се насладите на филм, заснет от Димитрис Софицис, по време на участието му в ARC 2018.

За повече информация: http://vetrohodstvo.com/prezentaciya-arc-2018/