Билети за ТЪПАНИ И ГАЙДИ

Клуб Studio 5, България, София

ТЪПАНИ И ГАЙДИ

Продължителност

Начало: 2018-05-06 19:00

Място

Клуб Studio 5, България, София

СТУДИО 5 е духовно чисто, отворено и независимо пространство за представяне на културни събития: концерти, театрални и танцови спектакли; литературни, художествени и всякакви артпрояви; срещи, дебати, промоции, премиери; празнични, фирмени, лични и развле

За събитието

На Гергьовден ще поместим родния дух и звуци в клуба, в който народната музика също има значение. Бъдете част от празника с нас и с "Тъпани и гайди" на 6-ти май - 18:30 врати!

Тъпани и Гайди съществува от 2011 година. Традиционният родопски звук е заложен в основата на звученето , но е преплетен с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон.

Алтернативният фолклор…. онзи който се е родил в планината и пресаден успява да се „хване” и в града. Момчетата, които се грижат за това не са облечени в носии, не носят потури и кожени калпаци. Те са Хорхе, Бъни, Росен, Григор,Костадин, Лазар и Валентина.

Хорхе свири на диджериду, а Бъни на кахон. Неразделна част са от Оратница и са сладкия кошмар на всеки озвучител с нетрадиционните инструменти, които са избрали. Резултатът след това обаче е прекалено завладяващ и истински, влиза директно във вените на слушателя и няма пускане…

Росен, Костадин, Лазар и Григор са гайдари. Те пък допълват числото от небезизвестния български проект „101 каба гайди”. От тях разбрахме, че т. нар. каба гайда си е родопската гайда, която е по-ниска и басова от джурата и шотландската гайда. Те живеят в София и са решили да сеят навсякъде настръхващия звук на българските гайди.

Членове:

Росен Росенов – шотландска гайда и кабагайда
Григор Лалов – каба гайда
Лазар Кермедчиев – каба гайда
Костадин Канев – каба гайда
Валентина Добрева – вокал
Петър(Бъни) – тъпан и кахон
ГеоргиХорхе) – диджериду

Тъпани и Гайди