Билети за The Goodiepal Equation - прожекция, концерт, дискусия

Клуб на пътешественика, България, София

The Goodiepal Equation - прожекция, концерт, дискусия

Продължителност

Начало: 2018-01-28 18:00

Място

Клуб на пътешественика, България, София

За събитието

Код за събитието на каса на Fastpay : 29878

Shangri Live и Moderni Kanuuna представят:

The Goodiepal Equation - прожекция
71 минути, Финландия, режисьор Sami Sänpäkkilä
https://www.youtube.com/watch?v=PO-Pzqw19ig

+ Goodiepal & Pals - концерт
https://www.youtube.com/watch?v=HjJyt_e148c

+ Флориан Демирев - встъпление към събитието
https://podmosta.bg/florian-demirev/

=== === ===

В края на лятото на 2017-та Флориан Демирев прави неочаквано вело и автостоп пътешествие от Англия до България. Стопирайки в Унгария, малко преди сръбската граница, той се запознава с Пал – фарьорец, щур, възпитан, любопитен и пътуващ с малко сгъваемо колело. Следва една приятелска двучасова разходка в аварийната лента под звездното небе, която остава отпечатък в приключението и на двамата. В Сърбия те се разделят, но остават в контакт. В последствие Флориан разбира, че се е запознал със самия Goodiepal – една комплексна и неузнаваема личност, която може да впечатли и вдъхнови всеки.

Оказва се, че за Пал (Kristian Parl Bjørn Vester ) има документален филм, който описва неговите пътувания със собственоръчно направения му кабинен велосипед, с който той обикаля Европа и захранва своя лаптоп по време на изпълненията си. Да, Пал е DJ, но не само това. В последствие неговия велосипед и притежания стават част от експозицията на националния музей на Дания. Днес заедно със своята група Goodiepal & Pals, той доброволно помага на мигранти и бездомници в Белград.

Но Пал не е само DJ и активист. Той е една сложна персона, за която самия режисьор на филма The Goodiepal Equation ( прожектиран вече в цял свят ) казва:
„Въпреки, че се самоопределя за човека на новото хилядолетие, за повечето от нас той остава отвъд разбирането и въображението. Начинът, по който той се справя с проблемите, е основната причина, заради която реших да направя този филм.“

БЛАГОТВОРИТЕЛНО СЪБИТИЕ С ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА НА БИЛЕТИ

Приходите от билети директно се използват за подкрепа на студуващите и гладуващи бездомници и мигранти в Белград, където Goodiepal & Pals и доброволстват от началото на зимата.