Билети за The Flying Detachment Album Promo with special guests Sativa

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

The Flying Detachment Album Promo with special guests Sativa

Продължителност

Начало: 2018-12-04 20:00

Място

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

За събитието

The Flying Detachment - трептящ, нажежен въздух, който изкривява формите на света стоящ от другата му страна. Тежки земни пластове се разместват под краката ви, обзема ви чувство на неизбежност, но в следващият момент като с магия картината се променя на нощен морски бряг, чийто вълни ритмично повтарят с мелодични гласове "Ела при нас". Правиш крачка напред и вече се намираш на път към звездите, излезнал от собственото си тяло, усещайки се лек, безгрижен и най-после успял да вникнеш в смисъла.

Това са част от емоциите, които The Flying Detachment умело обрисуват посредством изразните средства на тежкия и задвижващ мулти-фейз стоунър рок. Барабани, бас, две китари и два гласа се сливат в музика, която е едновременно тежка и мрачна от една страна, но мелодична и рееща се от друга. Малко повече от четири години след първото си участие, групата е натрупала километраж с някои от най-известните имена в съвременната стоунър сцена, като Truck Fighters, Sasquatch, Stoned Jesus и 1000 mods.

Сегашният момент бележи и може би най-важното събитие в тяхната история до момента, а именно издаването на дебютният им албум "Eyes in the Stars, Life in the Mud" подкрепен с кратко, но ударно турне на Балканите.

Вечерта ще бъде подкрепена от инструменталната четворка Sativa. Момчетата свирят емоционален, поглъщащ сайкъделик рок, който бавно и сигурно потапя слушателите в мелодии, рифове и ритми. Sativa, също така, са и първата група, с която The Flying Detachment делят сцена на самостоятелен концерт през далечната 2014 година.

 

Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/166378700978229/

Чуй тук: https://www.youtube.com/watch?v=EM1n_rb5ARw 

https://open.spotify.com/artist/2B9AdDsGLlGjPPv2PvzBoX?si=6Dwvpe7sRvyGePKxhvP6Hw