Билети за ТЕОРИЯ НА ВСИЧКО - концерт по физика

Hyperspace Social Tech Hub, България, София

ТЕОРИЯ НА ВСИЧКО - концерт по физика

Продължителност

Начало: 2024-02-25 18:00

Място

Hyperspace Social Tech Hub, България, София

За събитието

Хибриден формат, съчетаващ концерт с разбираема теория.

Разказват се ключови концепти от Теория на Относителността, Квантовата механика и Струнната теория на достъпен език.

Съчетават се с музикални композиции, изпълнявани наживо. Ще чуете пиано, дигитални перкусии и тек звуци, тук-таме миксирани с луупър машина.

Музиката ще ви потопи в мелодична и космически странна на моменти атмосфера, за рефлексия върху изложените теории за Вселената.

Дата: 25.02.24 от 18:00

Място: Hyperspace Social Tech Hub

Hyperspace Social Tech Hub е ново място за събития и срещи в сферата на иновациите, предприемачеството, изкуството и значимите каузи.
Основна движеща сила на пространството е сплотяването на общност от Change Seekers – хората, които постоянно търсят и работят за изграждане на положителна промяна. Събитийната програма на Hyperspace включва лекции, уъркшопи, изложби и експерименти в областта на технологичните и креативни индустрии.

„Концерти по физика“ е част от отворената покана на Hyperspace за безвъзмездна подкрепа на събития в различни направления.

В събитието като гост-музикант ще участва Светлин Маринов (пиано/синтезатори). Той започва да учи пиано на четири годишна възраст. От първи клас е приет в Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” и след завършването му продължава своя път към музиката в Нов Български Университет, специалност „Компютърни системи и технологии в музиката“.

Автор и изпълнител: Христо Желев, a.k.a. Ченгел Прелест, музикант в експериментал, сензорни, рок, шок и екстатик денс музикални проекти и спектакли. Завършил „Астрофизика, метеорология и геофизика“ в СУ „Св.Климент Охридски“. Съавтор и музикант на футуристичния пърфоманс „Огледално измерение“.

„Ария на Относителността – концерти по физика“ е соло проект на Христо Желев, съчетаващ две от страстите му – физика и музика.

Местата са ограничени.

ПОТЪВАМЕ КОСМИЧЕСКИ!