"Театърът на твоята история" във Варна

Продължителност
Старт: Петък 17 Март 2023 19:00 Край: Петък 17 Март 2023 21:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Playback театър "Тук и сега" с радост ви кани на представление на Varna Playback Theatre!
Спектакълът е част от Сертификационнен Playback театрален курс в гр. Варна - един дългогодишен проект на Playback театър "Тук и сега" с преспектива създаването на първата playback група извън София!
"Театърът на твоята история" е импровизационен интерактивен спектакъл, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от екип, съставен от диригент, музикант и актьори.
Това е преживяване, което не може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално.
Споделен ко- креативен процес, който е неповторим и се случва само тук и сега. Диалогът, музиката, изиграването- всичко е спонтанно и колаборативно - както на сцената, така и в цялостния спектакъл, защото представлението се случва чрез взаимен непрестанен обмен между публика и екип.
 
Диригент: Стефка Димитрова
Музиканти: Деа Бончева, Невяна Ганчева-Васева
Актьори: Деница Христова, Силвия Матеева, Александра Францева, Невяна Ганчева-Васева, Бояна Васева

билети: 10 лв (5 лв учащи/пенсионери/хора с увреждания) на място в Зала Алуна, преди представлението.
Участниците в спектакъла са преминали и преминават тренинг, ръководен от акредитиран playback театрален обучител към Center for Playback Theatre (USA)- Цвета Балийска и екипа на "Тук и сега".

Те работят отговорно под супервизията и менторството на Цвета Балийска и "Тук и сега".
Какво е playback театър вижте тук:
https://youtu.be/utXiTPv0p8o
Повече за "Тук и сега": https://theatrehereandnow.com

"Тук и сега" е първата българска група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013 г. от Цвета Балийска - актриса, преподавател, психодраматист и фасилитатор. Тя е и първият акредитиран обучител в България. Представител на България на European Playback Theatre Gathering в Амстердам- ноември 2014г., а също така и единственият специалист в България обучен лично от основателя му Джонатан Фокс (USA). „Тук и сега” са селектирани да играят на престижният междунарден форум „European Playback Theatre Gathering” 2017 в Будапеща, Унгария.
„Тук и сега” има над 400 представления на различни локации в София и страната, пред многобройна публика. Участва в можество фестивали, конференции и форуми.
През 2022 г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра. Световната му история е богата и мащабна, но у нас засега все още не е напълно познат на масовата публика.

Място

Зала Алуна , България, Варна, ул. Ген. Столипин 58