SOEN live in Sofia

Продължителност
Старт: Четвъртък 19 May 2022 20:00 Край: Четвъртък 19 May 2022 23:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Шведската прогресив метъл супергрупа Soen ще се завърнат в България за концерт в столичния клуб *Mixtape 5* на 19 май 2022г.

100-те Early Bird билети са SOLD OUT! Стандартните билети могат да бъдат октрити тук: http://wrongevents.bilet.bg/. Цената за един билет е 40лв. На самата дата и на място (ако останат) ще са 45лв.

Soen са създадени първоначално през 2004г от Martin Lopez (Ex-Opeth & Ex-Amon Amarth) и Kim Platbarzdis, но са официално обявени като група през 2010г, когато се присъединява вокалистът на групата – Joel Ekelöf (Willowtree). След няколко месеца се присъединява и басистът Steve Di Giorgio (ex-Death, Testament). Самият барабанист и създател на Soen - Мартин Лопес описва музиката на групата като “мелодична, тежка и сложна“, а музикалните медии и фенове намират в структурата на песните и записите на групата очевидни асоциации с Tool и Opeth. Голяма част от идеите опасващи петте албума на Soen разглеждат през философска перспектива анализа към себе си и обществото, животът и смъртта, себепознанието и личното емоционалното пътешествие. Композициите залагат на поетика с фино проектиран хаос и засягат проблемите за съвременното общество, разгърнати в концептуален експресионизъм.

Сегашните музиканти в SOEN са: Cody Ford – китара, Lars Åhlund – клавишни и китара, Joel Ekelöf – вокални, Martin Lopez – барабани и перкусии; Oleksii 'Zlatoyar' Kobel – бас.

Място

Mixtape 5 , Bulgaria, Sofia, bul. Bulgaria, podlez Galeriya, bulevard "Cherni vrah", 1142 Sofia