Серотонин

Продължителност
Старт: Петък 17 June 2022 19:00 Край: Петък 17 June 2022 21:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

"СЕРОТОНИН"
по романа на Мишел Уелбек
превод от френски – Александра Велева
адаптация и постановка – Крис Шарков
сценография и мултимедия – Илияна Кънчева
костюми - Елис Вели
музика – Емилиян Гацов – Елби
участват – Васил Читанов, Ирмена Чичикова, Ивайло Драгиев, Биляна Георгиева, Веселина Конакчийска, Боряна Маноилова, Николай Николаев
плакат – Ралица Георгиева
видео оператор – Александър Станишев, Михаела Лакова
фотограф - Стефан Н. Щерев
За пръв път в България се създава спектакъл по текст на най-известния съвременен френски писател Мишел Уелбек - смятан от едни за „скандален”, от други – за „последния романтик”, последовател на традицията на голямата френска литература.
„Серотонин” е последния роман на Уелбек, който веднага след излизането си през 2019-та г. се превръща в световен бестселър. Спектакълът „Серотонин” е продължение на търсенията на режисьора Крис Шарков към сценичен изказ на нашето съвремие. Серотонинът е познат като „хормон на щастието”, а спектакълът изследва основанията за живот на човека, живеещ в началото на 21-ви век, определян от Уелбек като „хилядолетието в повече”. „Серотонин” е потапяне в интимния свят на Уелбек от група актьори, същевременно е и проницателна картина на обществото в новия контекст на социално напрежение в Европа. „Серотонин” е емпатичен поглед към изчезващия човек и ненужния занаят. „Серотонин” е любовна равносметка на някоко възможни връзки на средния европеец. „Серотонин” е признание за безпощадната самота и нужда от любов.
Спектакълът не се препоръчва за лица под 15 г.
 

Място

Театър Азарян , България, София, 1463 НДК