Билети за Rolo Tomassi (UK) and support @Mixtape 5

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

Rolo Tomassi (UK) and support @Mixtape 5

Продължителност

Начало: 2019-07-19 20:00

Място

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

За събитието

Пост Култура и абсурд представят:
 
Rolo Tomassi (UK)
 
Cryptodira (USA)
 
НА ЖИВО В "Mixtape 5"
 
 
Time will die and love will bury it.
 
Това е заглавието на последния албум на британското чудо Rolo Tomassi, които човек спокойно може да нарече една от най-важните банди за експерименталните жанрове въобще.
 
Те започват съществуването си от желанието на Eva и James Spence (брат и сестра), които на ранна възраст откриват, че агресивната, експериментална музика, DIY подхода към организиране на събития и издаване на музика, и тематики вариращи от митологични образи, до наблъскани с LSD сънища са това, което те ще правят с животите си.
 
Съвместната им дейност започва с крещене в колата на родителите им, за да могат да избият срама. Той избягва и на негово място идва името Rolo Tomassi - което пък е продукт на един диалог във филма L.A. Confidential. Накратко от там се разбира, че Rolo Tomassi е еманация на страх.
 
От там те вървят редом до Architects, Dillinger Escape Plan, Jane’s Addiction, Diplo (по дяволите), Oathbreaker и редица други, с които споделят сцени и правят албуми.
 
Интересен е списъкът с вдъхновения на бандата. Те споменават разпадналите се вече DEP, като влияние, което може да се намери у всеки член от бандата. За други краски пък обвиняват The Mars Volta и сценичното поведение на At The Drive-In. Разбиват се на King Crimson (наричат Rolo Tomassi полираните, съвременни King Crimson), Blood Brothers (естествено), Eva се намира в Goldfrapp, а очаквано влияния се намират и от Converge, John Coltrane и Brian Eno.
 
 
Rolo Tomassi за нас от Пост Култура са еталон за музика, която се изпълнява на живо. Непрестанно движение, невероятен звук, безумна прецизност и разнообразие, което да придава на създаваните от музиката образи повече от статичността на разстоянието между музикант и публика и не твърде много, че пространството да се пренасища. Rolo Tomassi са абсолютен пример за изключително добре направена съвременна музика.
 
Съпорт група на събитието ще бъдат американците от Cryptodira, които са и официален съпорт на турнето на Rolo Tomassi.
 
Млада група с един тон ефекти на разположение и поглед в директната и агресивна музика. Трудно ни е да кажем много неща за тях, тъй като не сме живели все още с тяхната музика.

19.07.2019

Врати: 20:00
Начало: 21:00

Билети в мрежата на bilet.bg