Rakia & Spirits Fest Sofia 2022

Продължителност
Старт: Събота 03 Декември 2022 12:00 Край: Неделя 04 Декември 2022 21:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Rakia & Spirits Fest Sofia 2022 

Дегустация на повече от 300 вида ракия и други спиртни напитки от Балканите и света.Повече от 30 дестилерии от България, Сърбия, Гърция, Северна Македония, Черна гора, Турция и други страни.

 

  • За първи път пред публика ще бъдат представени Премиери на различни нови продукти, както и колекционерски и стари напитки.
  • Изложба на най-голямата колекция на Балканите от испански брендита. Посетителите ще могат да видят над 30 брендита от началото на 50-те години до наши дни. Pedro Domecq - Brandy Carlos I, Carlos III & Fundador - 1950, 1960, 1970, 1980, González Byass Soberano, Guerrero Reconquista, Rivero Rafael - Spanish Brandy - 1950-1970, Felipe II Agustin Blazquez - Brandy Solera Especial - 1960 1980s, 1990s, 2000, Sanchez Romate Cardenal Mendosa & Cardenal Cisneros + Magno Osborne - b. 1960s, 1970. Част от тези напитки са предвидени и за дегустация.
  • За дегустация ще бъдат изложени за първи път в България дестилатите Marc de Champagne от избите Moet Chandon, Deutz, Pommery и др. Ще могат да се дегустират дестилати от манго, джинджифил и грейпфрут от Френска Полинезия и още много други.
  • Специална дегустационна комисия с председател Проф. Нинослав Никичевич от Сърбия, дни преди фестивала и на сляпа дегустация ще избере най-добрите спиртни напитки, като резултатите ще бъдат обявени в деня на откриването на Rakia & Spirits Fest Sofia 2022
  • Майсторски класове на различни теми ще очакват любопитните за знания в областта на спиртните напитки.
  • Хранителна зона със сочни меса и традиционни мезета от съседните държави ще посрещне гладните.
  • Авторски ракия-коктейли за любителите на нестандартни вкусове,  ще се приготвят на място с вариации на ракия и синьо сирене.
  • За доброто настроение на фестивала сме подбрали специална художествена програма с духови оркестри и етно формации. 
  • На щандовете, които ще предлагат разнообразие от  напитки, посетителите ще бъдат посрещани от истински експерти и професионалисти в бранша.

 Работно време на фестивала: от 12:00 до 21:00

 Всички алкохолни напитки, които се предлагат на фестивала са достъпни само за пълнолетни лица над 18 години. Организаторите, производители и официалните представители на марките апелират да се консумира отговорно и с мярка!

Къде сме и как да стигнете до нас:

Национален дворец на културата

На самия бул. Витоша е един от изходите на метростанция "Национален дворец на културата", другите изходи на станцията са при "Пилоните" и до горната част на фонтаните пред НДК. Точно до Пилоните е и спирката на трамваите 1,6,7.

Организатор на събитието ЕКСПО-ТЙМ ООД

Място

НДК , България, София, Национален Дворец на Културата, бул. България