Билети за Първо издание на Фестивал на Авторския Театър (ФАТ)

Нов театър НДК, България, София

Първо издание на Фестивал на Авторския Театър (ФАТ)

Продължителност

Начало: 2021-06-05 10:00

Място

Нов театър НДК, България, София

За събитието

Фестивал на авторския театър

 

Предвидили сме изцяло авторското съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката.
Специални участници в програмата на 1вото издание са:

????  Театър “Драмеди” (София)
????  Playback Театър "ТУК И СЕГА" (София)
????  Танцова компания "Дюн" (Бургас)
????  Performance room (Варна)
????  Ованес Торосян (София)
 
Фестивалът е с намерение да представя ежегодно театрални постановки от български и международни артисти, независими компании и продукции като акцентира върху изцяло авторското съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката. Фестивалът цели да покаже и театрални жанрове, взаимодействащи с други сценични форми или театрални концепции – танцов театър, playback театър, stand-up comedy, импровизационен театър и др.
Фестивалната програма на 1вото издание на ФАТ включва 8 авторски представления, 2 театрални работилници, водени от експерти в областта, дискусии, изложба със свободен достъп на снимки и реквизит от представления и прожекция на видео материали на Театър "Драмеди".

???? Цена на двудневни фестивални билети:

  • Редовен: 90 лв.
  • С отстъпка: 70 лв. (учащи, пенсионери и членове на Клуб "Творци")
  • Семеен билет: 200 лв. (за цялото семейство за целия фестивал)

⚠️  Двудневен билет включва: откриване, закриване на фестивала, 8 представления, 2 дискусии и 2 работилници, изложба.

 

ПРОГРАМА 

???? ДЕН 1 – 5 юни 2021 ????
 
???? 10:00 – 10:30 Откриване
 
???? 10:30 – 11:20 Game Over - авторски моноспектакъл на Ованес Торосян
 
???? 11:50 – 13:50 Театрална работилница „Събуди твореца в себе си“ – Работилница за зрители, включваща театрални игри и упражнения, които провокират спонтанност, развиват креативност и адаптивност. Целта е участниците да се срещнат със собствената си творческа природа.
Водещ: Ованес Торосян
 
???? 15:30 - 16:30 Концерт на Драмеди Бенд на стълбите пред Нов театър НДК /свободен достъп/
 
???? 17:00 - 18:30 „Кой си ти?“- авторско представление на Театър Драмеди за идентификацията и осъзнаването на собствената личност.
Концепция, драматургия, режисура: Цвета Балийска
 
???? 19:30 - 21:00 “Драматургът живот“- спектакъл на Playback театър „Тук и сега“- интерактивен импровизационен театър, чийто сценарий са историите на хората от публиката.
 
???? 21:00 - 21:30 Дискусия с публиката – разговор между актьори, зрители и екип на фестивала, споделяне на впечатления, въпроси към изпълнителите
 
???? ДЕН 2 – 6 юни 2021 ????
 
???? 10:00 - 11:00 „The space in between”- интерактивно представление, покана за разговор с едно човешко тяло, което търси онова неуловимо и нематериално пространство на истинската среща между хората.
Идея, концепция и текст: Искра Проданова и Светлозара Христова, Performance room, Варна
 
???? 12:30 - 14:00 „С/Звяра в човека“- авторско представление на Театър Драмеди за вярата в собствените възможности, създадено заедно с актьори между 6 и 13 години.
Концепция, драматургия, режисура: Цвета Балийска
 
???? 15:00 - 16:30 Театрална работилница „Открий актьора в себе си“ - Работилница за зрители, включваща театрални игри и упражнения, които провокират напускане зоната на комфорт, осъзнаване на спецификата на актьорската работа и запознаване с кухнята от подготовката на актьора.
Водещ: Цвета Балийска
 
???? 17:30 - 18:30 Танц-театър “Ритуали на Душата” на Танцова компания ДЮН, Бургас – Спектакълът изследва образите на Душата и практиките, създаващи връзка между Душата и тялото. Постановката използва синтетичен език, обединяващ движение и слово.
Хореограф и режисьор: Петя Стойкова
 
???? 19:30 - 20:00 „П(р)огледни“- авторско представление от незрящи актьори по истински истории от живота на слепите хора, създадено заедно с незрящите участници.
Концепция, драматургия, режисура: Цвета Балийска
 
???? 20:00 - 21:00 „Очите на хората“ - авторски спектакъл на Театър Драмеди за търсенето на собственото място в света, на личните желания и стремежи, на свързаността ни с другите и вселената.
Концепция, драматургия, режисура: Цвета Балийска
 
???? 21:00 - 21:30 Дискусия с публиката – разговор между актьори, зрители и екип на фестивала, споделяне на впечатления, въпроси към изпълнителите.
 
???? 21:30- 22:00 Закриване на фестивала
 
???? Пишете ни на fat@tvorci.org
 
Инициатор на фестивала е Театър “Драмеди”, част от Сдружение “Творци”, София. Чрез Първи Фестивал на Авторския Театър (ФАТ) Драмеди ще отбележи 10 годишнината от своето създаване.
 
Фестивал на авторския театър се случва с финансовата подкрепа на Министерство на културата