Билети за ПРЕМИЕРА: EКОЛОГИЯ на Димитър Карамфилов

Клуб Studio 5, България, София

ПРЕМИЕРА: EКОЛОГИЯ на Димитър Карамфилов

Продължителност

Начало: 2018-11-16 18:30

Място

Клуб Studio 5, България, София

СТУДИО 5 е духовно чисто, отворено и независимо пространство за представяне на културни събития: концерти, театрални и танцови спектакли; литературни, художествени и всякакви артпрояви; срещи, дебати, промоции, премиери; празнични, фирмени, лични и развле

За събитието

Един от най-популярните български контрабасисти – Димитър Карамфилов, е готов с първия си авторски албум „Екология“, който излезе в края на октомври 2018 г.

Ще направим дългоочакваната премиера на 16 ноември 2018 г. от 18.30 часа в „Студио 5“.
Датата не е случайна: това е рожденият ден на басистът, така че празникът ще е двоен.

Вече повече от 10 години, Карамфилов не спира да очарова почитателите на джаза като най-активния български басист, с брилянтен изпълнителски и импровизаторски талант.

След толкова много колаборации с музиканти от цял свят, Митко се изявява и като композитор и лидер на формация. Пише музика активно. „Композирам от много време, мотивиран съм за това, композиторското самочувствие обаче ми казва, че винаги мога и повече“ – споделя той.

За дебютания си албум Карамфилов е поканил Христо Йоцов – барабани и перкусии, Арнау Гарофе – тенор саксофон, Александър Логозаров – китара, Михаил Йосифов – тромпет.

Специално за премиерата от Германия пристигат Константин Костов – пиано и Владимир Кърпаров – сопран саксофон.Специални гости както в албума така и на концерта са Александър Андонов (DJ Vagabond) и очарователната и изключително талантлива джаз певица Марина Господинова.
„Това са все точни хора, с които знам, че музиката ми ще звучи страхотно“ – обяснява Митко.

Освен едноименната пиеса, в диска са включени още десет пиеси. „В албумът записахме и една композиция на Васил Пармаков, с когото ме свързва дългогодишно приятелство и от когото получих много вдъхновение и познание за джаза“ – допълва басистът.

Грууви, фънк, хип хоп, суинг, латино, фрий, авангард, блус, неравноделен фолк – всяка композиция е със собствен облик, но всички тях ги обединява джазовата пулсация и импровизацията като основен подход, а познавачи побързаха да определят музиката на Димитър Карамфилов като „органичен джаз“.

Врати: 18:30 ч.
Начало: 19:00 ч.

Предварителна продажба www.bilet.bg: 15 лв.
Вход на място: 15 лв.

Местата са ограничени.
----------------------------------
*Моля, резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)

**Входът на клуб Studio5 e вход А4 на НДК (от страната на бул. Витоша)

***Билети за събитието можете да закупите в мрежата на Bilet Bg / Билет Бг или на място в деня на събитието, ако не са изчерпани предварително. Билетът не гарантира седящо място. За да си гарантирате седящи места, единственият вариант е с резервация на тел. 0887 934 335

Димитър Карамфилов е един от най-търсените концертиращи и студийни контрабасисти в България. Свири с най-изтъкнатите музиканти в страната, както и с много международно признати артисти. Записва музика за БНТ, БНР, БТВ и др. в редица предавания и проекти. Преподава контрабас в НМА "Панчо Владигеров" в периода 2014 - 2017 г.
Димитър Карамфилов е роден 1981г. в Стара Загора. Започва да се занимава с музика от ранна детска възраст. На 4 години вече се обучава на солфеж и теория на музиката, а половин година по-късно получава и първата си цигулка. През 1995 г. е приет в НМУ „Л. Пипков”. По това време за първи път се докосва до записи на блус и джаз изпълнители като: Рей Чарлз, Б. Б. Кинг, Оскар Питърсън, Чик Къриа и други. Те трайно оставят в него силно влечение към джаза и импровизациите, което по-късно прераства в истинска страст, а оттам и интерес към контрабаса и бас китарата. През 2008 г. защитава магистърска степен по композиция и контрабас в НМА. Първите му участия с различни музиканти в софийските джаз клубове започват още в самото начало на следването му. В музикалната му биография са отбелязани участия на всички значими годишни джаз фестивали в България, както и на много престижни музикални форуми в чужбина. През 2007 г. взима участие в композирането и записването на музиката към спектакъла на Нешка Робева “Бежанци“.