Билети за Отчасти без(к)рай|ФАТ 2023

Топлоцентрала, България, София

Отчасти без(к)рай|ФАТ 2023

Продължителност

Начало: 2023-12-10 20:00

Място

Топлоцентрала, България, София

За събитието

Четвъртото издание на Фестивал на авторския театър- ФАТ ще се проведе на 

10 декември 2023г от 10:00-22:00 ч в партньорство с РЦСИ Топлоцентрала и Столична общиначаст от Календара на културните събития на Столична община

 

„ОТЧАСТИ  БЕЗ(к)РАЙ“  е пърформативен танцов моноспектакъл, който изследва пътищата на трансформация на отделни събития в живота и как те рефлектират върху способността ни да възприемаме себе си околните. Тялото като медиаторно средство между чисто генетично унаследеното, емоционално придобитото и социално насложеното. Опитът е да се достигне до път за ефективно общуване между отделните „части“ на личността. Целта е чрез  процес на споделяне между публиката и изпълнителя, да бъдат открити онези основни истини, които сближават и осмислят съществуването ни тук и сега. 

 

„ОТЧАСТИ  БЕЗ(к)РАЙ“ е пътуване из необятността на възприятията за време и пространство. Началото на всяка мисъл като отглас на предишната - върволица от думи и образи, населяващи ума и тялото. Каква част от мен е моя собствена и има ли край върволицата? Разплитаме себе си на части в търсене на началото, но нали не би имало начало без края...

 

Ана Митева е артист и хореограф с дългогодишен опит в сферата на Съвременния танц и Пърформанс, Физически и Танцов Театър, Моментна композиция и Танцова Импровизация. Завършва „Танцов Театър“ в НАТФИЗ през 2007г. Участва в редица творчески ателиета в колаборация с български и чуждестранни артисти. Поставя и участва в танцови спектакли, импровизационни и пърформативни формати. Посещавала е редица работни ателиета на хореографи и артисти от различни сфери на Пърформативните изкуства и Съвременния танц. Нейни авторски миниатюри печелят в три поредни издания на Национален конкурс за Съвременен танц в София.

 

Към момента Ана Митева е преподавател по Модерен танц в НУТИ, а учениците й печелят множество награди на танцови конкурси, наследявайки страстта й към изразяването, чрез танц и движение. 

Фeстивалът на авторския театър- ФАТ е организиран от Сдружение Творци и Театър Драмеди.

 

Всички събития са достъпни за хора с увредено зрение и слух чрез аудиоописание и жестов превод

 

Партньори са: Съюз на слепите в България и Съюз на слепите- регионална организация, София, Съюз на глухите в България, Фондация „Развитие и интеграция“- Силвана Павлова (жестов преводач), Н.Ч.“Н. Хайтов- 1936“, Национално танцово училище- НУТИ , Българско национално радио- БНР, ФАКТИ.БГ. 

 

Директор на Фестивала на авторския театър- ФАТ е Цвета Балийска, мениджър продукция- Цветина Матова, координатор е Деляна Ангелова. 

 

Събитието представя авторски представления от държавни и частни театри, дискусии и уъркшопи. 

 

В четвърото издание участие взимат: Етно-рок мюзикълът „Да опазиш Сребра невяста“, с музика на живо, реж. Мирослав Моравски, ексклузивната премиера на танцовия спектакъл на Анна Митева “Отчасти без(к)рай“, спектакълът „Легенда за Калиакра” на млад u талантлив екип (Елица Йовчева, Анна-Мария Николаева, Анастасия Левордашка, Боряна Бабанова, Марина Георгиева). 

 

Ованес Торосян е председател на журито и модератор на професионалната дискусия, която е със свободен достъп за артисти. 

 

 Благовест Бойчев ще води театрална работилница за професионални артисти, а Димитър Касабов- за младежи.

 

Фестивалният билет, който включва всички събития за целия фестивал е на цена 60 лв. за възрастни и 30 лв. за ученици/пенсионери/хора с увреждания. Можете да посетите и само избрани спектакли на цена 25 лв. 

 

Билети в мрежата на www.bilet.bg  и в Билетен център НДК.  

Повече информация на www.tvorci.org и  FB: Фестивал на авторския театър- ФАТ 

телефон: 0886194492