ОРИГАМИ КЛАС - Маратон на японските изкуства

Продължителност
Старт: Неделя 18 Септември 2022 11:00 Край: Неделя 18 Септември 2022 13:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

ОРИГАМИ КЛАС

Практическа работилница, част от МАРАТОН НА ЯПОНСКИТЕ ИЗКУСТВА

Оригами 折り紙 - изкуството за сгъване на хартия

В двучасовия клас на Японски културен център „Кокоро“ по оригами ще направим така, че хартията в ръцете ни да оживее! Ще работим с красива японска хартия, чрез която ще създадем чудни фигури, а всичко това ще бъде подкрепено с разкази за възникването на това изключително древно японско изкуство, криещо своите тайнства.

Терминът оригами идва от японските думи oru (сгъвам) и kami (хартия). Първоначално изкуството на оригами е предназначено само за религиозни церемонии. Дълго време то е било достъпно само за елита, поради високата цена на хартията в онези ранни времена. Но с течение на времето все повече хора са имали възможността да се запознат с това изкуство, което дори достига до западния свят!

Оригами не е просто красиво изкуство - то позволява и създаването на доста практични предмети, които човек може да използва в ежедневието си или като допълнение към подарък за специален повод.

Не пропускайте да създадете първото си оригами!

ЧАС: 11:00 – 13:00

Тъй като местата са ограничени, може да заявите своето участие предварително ТУК!

ВНИМАНИЕ: Мястото ви се пази до 15 мин. преди началото на проявата! Трябва да се явите в уречения ден най-късно в 10:45 ч.

Организатор: РУБЕКУЛА ООД

 

Място

Топлоцентрала , България, София, Южен Парк II