ORATNITZA, БАЛКАНДЖИ / Арена София, Борисова градина

Продължителност
Старт: Събота 22 May 2021 18:00 Край: Събота 22 May 2021 22:55

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

BGTSC представя:
ORATNITZA и БАЛКАНДЖИ заедно на една сцена!
 
Специалната вечер ще се състои на 22 май от 18:00 часа на най-новата и голяма открита сцена у нас – АРЕНА СОФИЯ, колодрум Сердика, Борисова градина.
 
ORATNITZA са шестима родни музиканти, които споделят любовта си към фолклора и съвременените бас жанрове. За това и наричат уникалния си стил “ETHNOBASS”.

От самото си зараждане младите музиканти са водени от любопитството да разберат какво се намира отвъд музикалното статукво. То ги кара да поемат на диво пътешествие през българския фолклор, а с годините репертоара им е поел в себе си цветовете и аромата от дълбините на родната, и тази от далечни континенти, музика.
 
Музиката на ORATNITZA е смесица от български народни мелодии, ортодоксално пеене,
елементи от световната музика, хип-хоп, дъбстеп, trap, D’n’B и неправилни ритми.

Оратница интерпретира българските народни песни по начин, който съвременниците ни приемат с удоволствие.
Групата има три албума, множество участия у нас и чужбина. За музиката си са награждавани многократно.
БАЛКАНДЖИ е група създадена през есента на 1999 година и от тогава до сега е печелила конкурси за авторска песен, делила е сцени с имена като Kultur Shock и Haggard, участвала е в знакови фестивали като „Spirit Of Bоurgas“ и „Wrong Fest“, помни разпродадени концерти в „О!Шипка“ и „Mixtape5”. Групата пази спомените за стари времена, но живее и прилага опита си добре и до днес.
 
През 2002 година излиза дебютния албум “Пробуждане”. Следващата 2003 година излиза компилацията “Звездица”, съдържаща записи от концертни изпълнения, както и едноименната песен предвестник на следващия албум. В края на 2008 излиза “Змей” - дългоочакваният албум, включващ 11 парчета. През следващите години групата се концентрира в активна концертна дейност и после от един път почти изчезва...
 
БАЛКАНДЖИ се „завърнаха“ преди четири години с голям и напълно разпродаден концерт, както и с новите песни “Камене”, “Бела девойка” и “Дириндака дака”. Следват радио участия, още разпродадени концерти и усилена работа по възраждането на групата – нова визия, нов видеоклип, нова музика.

 

Място

Арена Колодрум София , България, София, Столичен Колодрум, Борисова градина