Нищо не е страшно | ФАТ 2022

Продължителност
Старт: Събота 17 Декември 2022 14:00 Край: Събота 17 Декември 2022 15:00

 • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Фестивал на авторския театър - ФАТ, организиран от Сдружение "Творци" и Театър "Драмеди", ще се проведе от 16 до 18 декември 2022 г. в Топлоцентрала с подкрепата на Национален Фонд Култура, Министерство на културата и Столична община.

Част от програмата на ФАТ 2022 е представлението "Нищо не е страшно" на Театър ПИ, Македония.

 

Нищо не е страшно е театрален спектакъл за смъртта или живота преди нея.

Имало едно време едни странстващи души на една изоставена гара, на която има само един стар и може би леко развален влак. Спектакълът НИЩО НЕ Е СТРАШНО чрез забавна игра, с елементи на мистика, трилър, на моменти в жанр на ужасите, както и черен хумор, играейки с цикъла на живот и смърт, показва равенството на типичното и нетипичното, което се ражда и умира по един и същи начин, но все пак приживе, се третира като непознато, различно, маргинализирано.

Спектакълът е създаден в процеса и анализ на темата за смъртта със деца, за които е тема табу, от една страна, но от друга доста поучителна и забавна. Това младежко представление е резултат от музикални, фотографски и театрални работилници, които се провеждаха през цялата година под ръководството на Митрески и Илиевска в рамките на проект „Нищо не ми пречи“.

Драматизацията на пиесата е на Златко Митрески и е по текстове на Алън Бол, Олга Токарчук, Милан Кундера, Михаил Булгаков, Фьодор Михайлович Достоевски, Уилям Шекспир, Дейвид Албахари, Саня Михайлович-Костадиновска и Златко Митрески.

Режисьори: Златко Митрески и Македонка Илиевска
Видео мапинг: Златко Митрески
Музика: Златко Митрески
Играят: Никола Огненовски, Виолета Дойчиновска, Лара Бошкович, Дино Рамо, Траянка Петреска, Ана Бекърска, Жаклина Велковска, Христина Димовска, Мария Тасевска, Илина Ристовска, Катарина Ристовска, Анастасия Аневска, Сандра Миовска, Ема Петреска, Ясен Угриновски, Леона Трайковска, Матеа Пейчиновска, Жана Ламбевска, Матеа Геровска.

 

 

 

 
 • Add to Phrasebook
   
  • No word lists for Spanish → Bulgarian...
    
  • Create a new word list...
 • Copy

 

 

 

 

 

 

 

Място

Топлоцентрала , България, София, Южен Парк II