Билети за Нетипични аромати в бирата

KANAAL, БЪЛГАРИЯ, СОФИЯ

Нетипични аромати в бирата

Продължителност

Начало: 2020-02-15 13:30

Място

KANAAL, БЪЛГАРИЯ, СОФИЯ

KANAAL CRAFT BEER BAR

За събитието

Обучение за нетипични аромати в бирата
събота, 15 февруари, бар KANAAL
начало 13:30 ч. / край 16:00 ч.

Отваряте си бира и долавяте, че нещо не е както трябва, но не знаете какво...

Искате ли да разпознавате по-добре нежеланите нюанси в бирата и да разбирате по-детайлно процесите при нейното приготвяне?
На 15 февруари имаме удоволствието да ви поканим на обучение за нетипични аромати в бирата (Off-Flavour Course), организирано със съдействието на Асоциация на Домашните Пивовари в България.

За кого е?
Домашни пивовари и всички бирени ентусиасти, които искат да развият сетивата си на по-високо ниво.

Обучението включва дегустация и разпознаване на 10-те най-често срещани нетипични аромати и техните причини:

• Diacetyl – аромат на масло, породен от недобра ферментация;
• Lightstruck – силен аромат на скункс (излагане на бирата на слънце за твърде дълго)
• Mercaptan – аромат на канал (проблеми във ферментацията)
• Metallic – метален вкус и аромат (метални окиси по оборудването)
• Papery – аромат на мокър картон (оксидация на готовата бира)
• Phenolic – плодови и билкови аромати, причинени от различни щамове мая;
• Sour – кисел, лимонен аромат (заразяване на бирата с бактерии)
• Dimethyl Sulphide (DMS) – аромат на варена царевица (недобра ферментация, отлежаване или бактерии)
• Butyric – аромат на сирене (бактериални зарази в бирата)
• H2S – аромат на развалени яйца (лоша хигиена или зараза)

Водещ на обучението е Стоян Нинов, председател на Асоциацията на Домашните Пивовари в България.
Преференциална цена за пилотното издание: 30 лв.
Събитието е с предварително записване и закупуване на билети. Местата са силно ограничени.

Всеки участник получава 20% отстъпка при консумация на бара в деня на събитието.

]