"На ветрила през зимата: ARC Europe 2019"

Продължителност
Старт: Четвъртък 30 Януари 2020 18:30 Край: Четвъртък 30 Януари 2020 21:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

За пръв път през лятото на 2019 г. българска яхта с изцяло български екипаж участва в по-предизвикателния от метеорологична гледна точка маршрут на трансатлантическата регата ARC Europe. 

 

През месеците май и юни 2019 г. българската яхта Океанис (Beneteau Oceanis 58) с шикпер Диан Зайков и екипажи на Вятър и Вода за първи път преплаваха дистанцията от Британските Вирджински острови до Португалия през Атлантика.

 

Нещо повече, в трите етапа на трансатлантическата регата Океанис финишира два пъти на първо и веднъж на второ място сред всички яхти във флотилията, изпреварвайки участници от държави с традиции във ветроходството като Великобритания, САЩ, Дания и други:

⛵️ Етап 1: Британски Вирджински острови - Бермуда - 1-во място

⛵️ Етап 2: Бермуда - Азорски острови - 1-во място 

⛵️ Етап 3: Азорски острови  - гр. Лагош, Португалия - 2-ро място 

 

За успешното си участие и отлично класиране в регатата Диан Зайков и екипажите бяха отличени с наградата "Златен глобус" за българско ветроходно постижение на 2019 г. от фондация Кор Кароли.

⛵️ На 30 януари, във второто издание „На ветрила през зимата“, за първи път ще излъчим 40-минутния филм „Мечта океан“ на Ясен Димитров – участник във втория и третия етап на регатата на борда на Океанис.

⛵️Сцената ще се превърне в своеобразна палуба, на която последователно ще се качат капитанът Диан Зайков и екипажите от трите различни етапа. Участниците ще ни разкажат повече за приключенията и предизвикателствата по време на регатата, както и за престоя си на Британските Вирджински острови, Бермуда, Азорските острови и гр. Лагош (Португалия) на фона на стотици снимки.

Домакините ни от зала за събития „В парка“ ще са на линия зад бара, за да не оставят жадни морските ни души.

Заповядайте да вдигнем платна заедно за втори път тази зима! 

 Повече за събитието тук (цък).

Място

Зала за събития В ПАРКА , България, София, пл. "България" 1