Music Jam Jazz & Blues Summit

Продължителност
Старт: Петък 25 Септември 2020 20:30 Край: Неделя 27 Септември 2020 03:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

MUSIC JAM BLUES & JAZZ SUMMIT 

25 и 26 септември 2020, клуб Music Jam 

 

ДВА ДНИ, ШЕСТ МНОГО ИНТЕРЕСНИ ГРУПИ
От самото начало екипът на Music Jam заяви, че клубът ще бъде сцена за всички жанрове музика. През изминалата година гостуваха множество световни звезди от различни стилове – хард рок, денс, техно, хип-хоп, метъл, както и някои от най-обичаните поп и рок български изпълнители. Поради големия интерес от страна на публиката към джаз и блус музиката, която остана малко пренебрегната през тази една година, възникна идеята за едно по-различно събитие. Така се роди Music Jam Jazz & Blues Summit.

УЧАСТНИЦИТЕ
Лайн-ъпът на събитието, разделен на две тройки в двата дни, включва:

MONTUNO
Проектът на ветерана в българскaтa етно музика Краси Желязков прави ефектни импровизации върху фолклорни мотиви, обогатени с аранжименти в естетиката на джаз-рока и фюжъна. Повлияна от групи като Steps Ahead и Pat Metheny Group, музиката на Montuno е съчетание от инструментална виртуозност и мека лиричност.
Състав: Дияна Василева: вокали, Арнау Гарофе: саксофон, Радослав Славчев: бас, Борислав Петров: барабани, Павел Цонев: клавишни, Краси Желязков: китара и тамбура, създател на проекта, композитор и аранжор.


SLIDE RIDE
Блус триото от Ниш е много популярно в цяла Сърбия, където концертира вече повече от пет години. Репертоарът им е съставен от микс на блус стандарти и техни оригинални парчета.
Състав: Александър Бранкович-Бели: китари и вокал, Михайло Иванович-Миксер: бас, Златко Илич-Злая: барабани.


WOJTEK PILICHOWSKI BAND
Големият полски басист, композитор и аранжор Войтек Пилиховски има записани вече 11 самостоятелни проекта плюс 6 концерта на живо от 1994 г. насам. Участвал е като гост в над 200 албума, повечето от които с най-големите имена в бранша. Известен преподавател по бас китара, изнасящ лекции и семинари по целия свят. Неговата формация ще открехне пред запалените джазмени вратите към една изумителна виртуозност на баса.
"Музиката е свобода - казва Войтек. - Клише е, знам, но за мен това е буквално. След толкова години мога да кажа открито, че един музикант опознава себе си, само когато остане сам с мелодията си. Трябва винаги да продължаваш да търсиш, това правя и аз."


PlaYIS
Вероятно вече знаете, че това новосформирано, но вече нашумяло джаз-фюжън трио, включва трима много успешни музиканти, които споделят еднаква страст към джаза, носталгия към фънк музиката и приятелството от дългата съвместна работа на сцена. Само за година те се включиха в десетки концерти на известни поп и джаз изпълнители в България, в джаз фестивали, тв предавания, както и в доста изяви на международна сцена. Вече е факт и първият им диск, озаглавен "7/4".
Състав: Ясен Велчев: клавишни, Ивайло Звездомиров: бас, Стоян Янкулов-Стунджи: барабани


MEY & Jcat
Интересната френско-българска група Мей и ДжейКет (MEY feat Jcat) е създадена през 2015 г., малко след запознанството на басиста Тома Кордогли и Маги Алексиева-Мей. Тома кани на пианото Жан-Шарл Батистела , а на барабани - Александър Готие. През 2018 г. те издават първия си албум "Love And Receive", носещ джазово звучене, преплетено с поп и соул мотиви. Свирят на големи сцени както в България, така и в чужбина и често като специален гост към тях се присъединява таланливият български пианист Мирослав Турийски.
Състав: Маги Алексиева - Мей: вокал, Тома Кордогли: бас, Александър Готие: барабани; Специален гост:
Мирослав Турийски: пиано


FEDERICO MALAMAN BAND
Федерико Маламан е прочут италиански басист, контрабасист и аранжор. Високо ценен и търсен сесиен музикант, той е свирил с артисти от най-висок клас като Джордж Бенсън, Соломон Бърк, Уилсън Пикет, Дзукеро, Джана Нанини, Били Гибънс (ZZ Top) и много други. Считан е за еталон в съвременната джаз-фюжън прогресивна международна сцена и за изключителен виртуоз на електрическия бас. Креативен и неуморен музикант, Федерико непрекъснато превключва между студия за звукозапис, международни фестивали, телевизионни предавания и големи музикални събития. Един от най-следените музиканти и преподаватели в интернет.
В София той ще представи новия си солов албум "Life", който критиката определя като "жизнен и разнообразен" – композициите и аранжиментите в него минават през фънк, романтичен поп, дори танго, освежени с модерен прочит и свежи и вълнуващи фюжън епизоди.
Маламан ще е подкрепен и от оригиналната си група, за която сам казва, че са "не само скъпи приятели, но и перфектният ансамбъл за свирене на музика заедно".
Състав: Никола Викаро: барабани, Фабио Валдемарин: клавишни, Марко Сципионе: саксофон, Федерико Маламан: бас.БИЛЕТИ
Еднодневните билети (за 25 или 26 септември) ще бъдат на цени: 40 лв. (партер) и 50 лв. (балкон);
Двудневните билети (за 25 и 26 септември) ще бъдат на специални цени с отстъпка от 60 лв (партер) и 80 лв (балкон)

Място

Music Jam , Bulgaria, Sofia, 5, Pirotska str.