Билети за Mondo Generator/ Sheepfucker & Kraut Live in Sofia

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

Mondo Generator/ Sheepfucker & Kraut Live in Sofia

Продължителност

Начало: 2024-05-12 20:30

Край: 2024-05-12 23:55

Място

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

За събитието

През 1992 г. Brant Bjork написал със спрей думата „Mondo“ (която означава „свят“ на италиански) върху усилвателя Sunn на Nick Oliveri, който, отговаря на тази закачка, написвайки през 1992 г. невероятното парче Mondo Generator, включено в легендарния албум на Kyuss “Blues for the Red Sun”, а същият усилвател се появява като негова обложка!

 

През 1997 г., Nick Oliveri създава Mondo Generator, където заедно с приятелите си Josh Homme, Brant Bjork, Rob Oswald, Karl Doyle и други, написва дебютния албум „Cocaine Rodeo“, който обаче остава неизползван в продължение на 3 години, поради факта, че по това време Oliveri и Homme са изцяло заети с Queens of the Stone Age.

 

По покана на Rawk'n'Roll през 2020 г., Mondo Generator се появиха и на българската сцена, подгрявани от нашите любими Brond, а тази година, и по-конкретно на 12/05/2024 г. Mondo Generator се завръща, поканени този път от Rawk n Roll и Трикордс рекордс, за да ни представят новия си албум и за да напълнят отново Микстейп 5 с блус-пънк вариации на стоунър, който през 90те години на миналия век ни капсулира в необятността на калифорнийската пустиня с горещи рифове, сухи тежки тонове, съскащо виещи вокали, и една меланхолия, която толкова сладко ни завладяваше, че до ден днешен всички търсим точно този сладко-горчив привкус от едно пътешествие, което все още не е завършило. Точно на това се основава музиката на Mondo Generator, където бесните пънкарски настроения на баса (Nick Oliveri), се укротяват от смътно източно звучащи рифове, седящи ниско в едно мрачно подземие, придаващи ни истинско Алт-рок усещане, създадено от китарата на MikePygmieJohnson (китарист на Brand Bjork), за да се взривят отново от барабаниста Michael Amster (Nebula) и да завършат отново в една необуздана тежка музика, замъгляващ ума стоунър, зловещи китари с ескалиращо темпо, което не щади никого.

Смесицата от енергичен, креативен и агресивно-необикновен стил на немски барабани, тежък гватемалски фъз с хипнотични рифове, благата вест на един български бас и крещящата любов на един сардинец към животните, е това, което ни кара да изберем за пореден път тази sheeploving четворка, наречена Sheepfucker & Kraut за да открият концерта на Mondo Generator В София.  

Пригответе се да приемете любовта на една италианско-немска-гватемалско-българска група, която се състои от: Mr. Sheepfucker (Sardegna), Mr. Kraut (Germania), Mr. Goodnews (Bulgaria) and Pablo (Guatemala).

 

 

18+
*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни:
 http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб -
yпътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv