Мастерклас за приготвяне на домашен шоколад

Продължителност
Старт: Четвъртък 28 May 2020 19:00 Край: Четвъртък 28 May 2020 20:30

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Мастеркласът ще се проведе онлайн през платформата Zoom.

След регистрация ще получите линк за участие.
Всеки участник освен това ще получи на посочен от него адрес за доставка следните помощи средства и суровини:

- термометър за готвене;
- силиконова формичка за бонбони;
- какаова маса;
- какаово масло;
- сироп от агаве.

Водещ на местеркласа ще бъде Красимир Бенямин - един от създателите на шоколадите на Био Бенямин - който ще води стъпка по стъпка участниците през процеса на приготвянето на шоколад/шоколадови бонбони в домашни условия.

Какво освен пакета за учатие ви е необходимо:

1. Компютър, лаптоп, таблет или телефон, през който да може да се свържете със Zoom и да можете да гледате по време на мастеркласа.
2. Удобно място за работа - за предпочитане в кухнята - с възможност да затоплите вода - на печка или в кана.
3. Хладилник.
4. Малка и голяма купа (от стъкло или метал, мин. 1 л вместимост) - в малката ще сипем гореща вода и ще поставим голямата върху нея, така че да направим водна баня. ВАЖНО: водата не бива да допира дъното на голямата купа!
5. Няколко супени лъжици за разбъркване и сипване.
6. Допълнителни съставки, които желаете да използвате за декорация и влагане, като ядки, сушени плодове, семена, етерични масла и т.н.
7. (опционално) Формичка за лед или друга формичка, която искате да използвате за правенето на бонбони. Може и да използвате кухненска хартия, върху която да изсипете шоколадова смес и да декорирате повърхността .

Времетраене: 90 минути

Уникалната и може би най-важната техника, която ще научим е, как в домашни условия да темперираме шоколад. От там нататък вие можете да развихрите въображението си и да добавите вашата лична нота, чрез съставки според вашата фантазия.

*Ние не носим отговорност за успеха на вашето творение, но ще направим всичко възможно то да се получи.

Място

Онлайн - ZOOM , България, ,