Мастерклас за домашни шоколадови бонбони

Продължителност
Старт: Четвъртък 13 Януари 2022 19:00 Край: Четвъртък 13 Януари 2022 20:30

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Уникална възможност да се научиш как да правиш професионално темпериран шоколад и да твориш с него в домашни условия.

Ние ти изпращаме всичко, от което имаш нужда в къщи!

Мастеркласът ще се проведе онлайн през платформата Zoom.

След регистрация ще получите линк за участие.


Всеки участник получава по СПИДИ на посочен от него адрес за доставка (или офис на СПИДИ) следните съставки и помощи средства:

- БИО какаова маса;
- БИО какаово масло;
- БИО сироп от агаве
- термометър за готвене;
- силиконова формичка за бонбони;
- коледни подправки.
- изненада от Benjamissimo :) 

Водещ на местеркласа ще бъде Красимир Бенямин - един от създателите на шоколадите Benjamissimo - който ще води стъпка по стъпка участниците през процеса на приготвянето на шоколад/шоколадови бонбони в домашни условия.

Какво освен пакета за учатие ви е необходимо:

1. Компютър, лаптоп, таблет или смартфон, през който да може да се свържете със Zoom и да можете да гледате по време на мастеркласа.
2. Удобно място за работа - за предпочитане в кухнята - с възможност да затоплите вода - на печка или в термо кана.
3. Хладилник.
4. Малка и голяма купа (от стъкло или метал, мин. 1 л вместимост) - в малката ще сипем гореща вода и ще поставим голямата върху нея, така че да направим водна баня. ВАЖНО: водата не бива да допира дъното на голямата купа!
5. Няколко супени лъжици за разбъркване и сипване.
6. Допълнителни съставки, които желаете да използвате за декорация и влагане, като ядки, сушени плодове, семена, етерични масла, подправки и т.н.
7. Формичка за лед или друга формичка, която искате да използвате за правенето на бонбони. Може и да използвате кухненска хартия, върху която да изсипете шоколадова смес и да декорирате повърхността с ядки, сушени плодове и т. н.

Времетраене: 90 минути

Уникалната и може би най-важната техника, която ще научим е, как в домашни условия да темперираме шоколад. От там нататък вие можете да развихрите въображението си и да добавите вашата лична нота, чрез съставки според вашата фантазия. Препоръчваме ви да подготвите различни ядки, сушени плодове, подправки и т. н., за да създадете вашите индивидуални Коледни бонбони.

*Ние не носим отговорност за успеха на вашето творение, но ще направим всичко възможно то да се получи. Забавата и вкусния резултат така или иначе са гарантирани ;)

Място

Онлайн , Ще ви бъде предоставен линк към него , България, София,