MASTERCLASS | Ром Матусалем празнува 150 години

Продължителност
Старт: Събота 08 Октомври 2022 17:30 Край: Събота 08 Октомври 2022 19:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

 

БИЛЕТИ ЗА ТОЗИ МАСТЪРКЛАС МОГАТ ДА СЕ ЗАКУПЯТ ВЕЧЕ САМО НА МЯСТО.
Но побързайте, защото са ограничени!

РОМ МАТУСАЛЕМ ПРАЗНУВА 150 ГОДИНИ НА УМЕНИЯ И ИНОВАЦИИ

Роден в Куба и отгледан в Доминиканската република, този международно ценен ром е пионер в изкуството на вечния добър вкус

Ron Matusalem все още се произвежда в същата кубинска традиция и остава непроменен с 5-то поколение на семейството на собственика.

Матусалем е създаден преди 150 години в Куба.

Той е бил най-желаният ром през Златния век на Куба, икона на онази епоха. Матусалем вярва, че елегантността е вечна, наследство, което се предава от поколение на поколение.
Този супер премиум ром е пионерът в изкуството на вечния добър вкус.

Ще се дегустират:

⇢ RON MATUSALEM GRAN RESERVA 15
⇢ RON MATUSALEM GRAN RESERVA 23
⇢ RON MATUSALEM INSOLITO

*Подарък чаша за всеки участник!

Лектор: 

Посланикът на марката René Čičmanec 

⌘ Майсторският клас ще има превод от английски!
✘ Местата са силно ограничени!

Цена: 50 лв. 

RON MATUSALEM GRAN RESERVA 15

Gran Reserva 15 е иконата на Matusalem, обожаван заради своите дървесни, сухи и маслени вкусови нотки. Неговата сложност и гладкост са перфектни, за да им се насладите чисти, а също така е идеален за нови комбинации. Има ниско съдържание на захар в рома, само 5,7 грама на литър. Matusalem Gran Reserva 15 е емблематичният тъмен ром с много награди.

RON MATUSALEM GRAN RESERVA 23

Gran Reserva 23 е най-високото изражение на отлежалия ром Solera в Matusalem. Той е обожаван заради възхитителната си гладкост, добре балансиран със следи от мед, ванилия и меласа с подправен и траен завършек. Matusalem Gran Reserva 23 спечели седем награди за своята иновация и високи постижения. Matusalem Gran Reserva 23, супер първокласен отлежал ром за изискани вкусове.

RON MATUSALEM INSOLITO

Ром Матусалем става пионер в сегмента на рома, като предлага първия розов ром в света, отлежал в бъчви от Tempranillo. Matusalem INSOLITO Wine Cask. Маслен финал с нотки на препечен хляб и червени плодове в хармония с остатъците от винени танини. Този уникален вкусов профил го прави много интересен за ценителите.

ИСТОРИЯ 

Началото на Рон Матусалем се поставя през 1872 г. в Сантяго де Куба. Името се съпоставя с това на Матусал, патриархът от Стария завет, за когото се казва, че е живял 969 години, перфектна препратка за системата на стареене на този супер премиум ром. Основателите произвеждат най-меката и висококачествена течност, пионер в системата Solera в производството на ром в Куба. Това било началото на една мечта, която празнува 150 години през 2022 г.

От 1930 г. до 1950 г. репутацията на Matusalem се разпространява по целия свят, когато Куба станва дестинация за знаменитости и създатели на мода, известна като златната ера на Куба. През 50-те години семейството е принудено да напусне страната и се премества в Маями.

През 90-те години Клаудио Алварес, 4-то поколение на семейството, изкупува всички акции, следвайки мечтата си да рестартира марката. След това Ron Matusalem е пуснат отново в Доминиканската република, където климатът и почвените условия са много подобни на тези в Куба.

Известен като коняк на ромовете, Ron Matusalem се произвежда по оригинална и тайна рецепта. Принципите на смесване идват от Solera Aging System, първоначално разработена за производство на шери и бренди.

Рон Матусалем остава непроменен с 5-то поколение на семейството.
Той все още се произвежда в същата кубинска традиция, използвайки оригиналната тайна формула и според същите взискателни стандарти от висок клас, установени от основателите на марката преди 150 години.

 

Място

Sofia Event Center , България, София, Sofia Event Center,