Мъдростта на травмата в токсичната култура на XXI век

Продължителност
Старт: Сряда 18 May 2022 18:30 Край: Сряда 18 May 2022 21:30

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Д-р Габор Мате за мъдростта на психотравмата в токсичната култура на XXI век

 

Две срещи на живо в София с автора на „Разпилян ум“, „Когато тялото казва НЕ“ и други бестселъри за връзките „ум – тяло“ и „стрес – болест“

Д-р Габор Мате – световноизвестен канадски лекар и международно признат специалист в лечението на психотравми и зависимости, лектор и автор, пристига в София за две срещи на живо: с почитателите на книгите му и с професионалисти – психолози, лекари, психиатри, психотерапевти, социални работници, педагози.

Мъдростта на травмата в токсичната култура на XXI век е темата на събитието, предназначено за широката публика. Срещата разговор с д-р Мате е на 18 май от 18.30 часа в зала „Милениум гранд“, Гранд Хотел Милениум София (бул. „Витоша“ 89В). В програмата е включена предварителна прожекция на филма „Мъдростта на травмата“ на 17 май от 18 часа в кино Люмиер, НДК (до запълване на местата). Срещата с д-р Мате ще завърши с камерен концерт на Cello Petrovich & Percussion BunyVerse.

Двете събития са част от европейското турне на д-р Мате, което освен София включва Истанбул, Будапеща, Прага и Берлин.
Организатор на събитието: Science and Nonduality (екипът на филма „Мъдростта на травмата“) в партньорство с ИК КИБЕА и „Чай във фабриката“.

За кого е полезна срещата. За всички, които се интересуват от проницателното – човешко и професионално – вглеждане във връзките ум – тяло и стрес – болест, в проблемите на зависимото поведение, синдрома на дефицит на вниманието и други съвременни предизвикателства към личността.

Темата. Психотравмата е в основата на най-дълбоките ни болки. Неизлекувана, тя хвърля сянка върху най-важните аспекти на живота: отношението към себе си и света наоколо; любовта и другите взаимоотношения, в т.ч. служебните, и т.н. И като отделни личности, и като общество е важно да вникнем в психичната травма и да намерим начин да излезем от сянката й. Тази цел обединява усилията на родители, учители, законодатели и политици, които също следва да се стремят да вникнат в причините за скока на тревожността и болестите на човешката душа, а не да се занимават най-вече с тяхното регистриране, диагностициране и потискане на симптомите, осъждане и коригиращи мерки.

Акцентите: Психотравмата: възникване и симптоми • Кога и защо тялото казва НЕ: връзката травма/емоционален стрес – болест • Връзката пристрастяване – психотравма в детството. Механизмът на пристрастяването (в частност при децата) към интернет, телефони, игри, социални мрежи • Новаторският Метод на състрадателното изследване (Compassionate Inquiry) към лечението на зависимости • Защо СДВ е широко разпространен и ще се среща все по-често • Какъв тип родителство е необходим днес за отглеждането на здрави деца • Наследствени или колективни травми и др.

Място

Гранд Хотел Милениум София , България, София, бул. "Витоша" 89Б, 1463 Иван Вазов, София