Билети за Квартет за двама

Театър Възраждане , България, София

Квартет за двама

Продължителност

Начало: 2018-02-16 19:00

Място

Театър Възраждане , България, София

За събитието

Често в живота на човек настъпват моменти, в които се запитва: А сега накъде? Как да продължа нататък, когато желанието, вдъхновението и любовта са избледнели, дори изчезнали? С какво и как бих могъл да ги провокирам отново, да стимулирам в себе си поривите на младостта? И тези въпроси са съвсем нормални, защото човек винаги иска да бъде харесван, желан и обичан. 
Анатолий Крим хвърля саркастичен поглед на този кризисен момент от живота на композитора Евгений Александрович в деня на неговия шестдесетгодишен юбилей и безпощадно слага всичко и всекиго на мястото му. Категоричността на автора е съпроводена и с поразителна мъдрост, че когато става дума за талант даден свише, волята на човек да предизвика съдбата да бъде по-благосклонна, в определен момент може да се обърне срещу самия него.

Владо Петков


Квартет за двама изпълнява вариации на скандална тема. Пиесата с абсурдно заглавие на съвременния украински писател Анатолий Крим е режисирана от Владимир Петков, който през послезните 20 години работи предимно във Франция и Канада като постановчик, актьор, драматург и художествен консултант. 
“Как да прозължа пътя си, когато вдъхновението и любовта са почти изчезнали? Мога ли отново да си върна поривите на младостта?”- разсъждава режисьорът Владимир Петков, – и в тези въпроси няма нищо странно, защото човек през целия си живот се стреми да бъде харесван, желан и обичан.

Татяна Енева

 

Пиесата проследява екзистенциалните тревоги на композитора Евгений Александрович в деня на шестдесетия му юбилей. Анатолий Крим е безпощадно саркастичен в представянето на кризата във вдъхновението, желанието и любовта. Категоричносста на текста носи и тежката истина, че когато човек изисква благосклонност от съдбата, тя може да се обърне срещу него.

Диляна  Тополарова/ Академика БГ/

 

На софийския Бродуей изгрява нов любимец – украинският писател Анатолий Крим. 
Екипът на театър “Възраждане” прави всичко възможно от “Квартет за двама”  да направи една добра постановка.

Сериозните проблеми в пиесата на Крим не излизат навън, извън обичайните комедийни ситуации, с които актьорите се справят с лекота и – трябва да им признаем – обиграват доста добре. Роберт Янакиев се вихри с пълна сила в ролятя на непризнатия музикален “гений”, равностойно му партнира Татяна Захова в образа на коварна половинка. Квартетът се допълва от Донка Аврамова и Анатоли Лазаров. Режисьор е Владимир Петков, а с тясното пространство на сцената отлично се е справил сценографът Петър Митев.

Мариана Цветкова, Монитор

 

За квартета

„Действието е динамично и макар развръзката да е предсказуема, публиката с интерес следи историята на героите. Режисираният от Владимир Петков любовен квартет и особено възникващите коя от коя по-нелепи ситуации, в съчетание с абсурдните диалози на участниците, предизвикват пречистващ смях у зрителя. Сценографът Петър Митев оптимално е оползотворил камерното пространство в театъра, така че актьорите играят на ръка разстояние от местата за публиката. Актьорите, впрочем, много добре подбрани за съответните роли, отиват оттатък хумора. Съпругата става не ревнива отмъстителка, а жена, която става покровителка на младата съпернница.

Сабина Василева, в-к Сега

 

Квартет за двама

С много чувство за хумор и по невероятно изобретателен начин текстът на Анатолий Крим ще накара много хора да се замислят. Други пък ще се забавляват на метаморфозите в отношенията между двамата съпрузи, които в общи линии, минават по познатото „от играчка-плачка”. А удоволствието от гледането на пиесата се засилва от чудесния актьорски квартет Таня Захова, Роберт Янакиев, Донка Аврамова-Бочева и Анатоли Лазаров.

Иво Петков, bela.bg

 

Комедия

Препоръчителна възраст: +12

Автор:  Анатолий Крим

Режисьор: Владо Петков

Сценограф: Петър Митев

 

Участват: Роберт Янакиев, Татяна Захова, Донка Аврамова-Бочева, Анатоли Лазаров/Боян Младенов

90 минути