Концерт на Violons Barbares - за пръв път в Силистра ! - етно музика от Монголия

Продължителност
Старт: Понеделник 09 Декември 2019 19:00 Край: Понеделник 09 Декември 2019 21:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Shangri Live представя:
VIOLONS BARBARES
за пръв път в Силистра !

пустошта на Монголия среща българския корен
представяне на новия албум "Wolf's Cry"
част от Elsass Tour 2019

=== === ===

Великолепното световноуспешно трио Violons Barbares включва Варна в първото си турне в България ! Пустошта на Монголия се смесва с българския корен и гъдулка и изпълнява ритуалното гърлено пеене под бурния съпровод на перкусии от Франция.

Violons Barbares ( в превод от френски - "варварски цигулки" ) е група базирана в Страсбург. Бандата е съградена от българин, монголец и французин. Свирейки на най-големите етно фестивали в света, те изпълняват своите изобретателни авторски песни и обработки от българския и монголския фолклор. Силно ценени в цяла Европа, те получават позитивните коментари на критиците.

Публиката ще чуе версии на популярни песни като "Джоре дос" и "Седенки". Заедно с това ще се потопи и в сърцевината на Монголия чрез сакрално гърлено пеене и пронизващи звуци на конеглава цигулка - всичко това в изпълнение на легендарния Енхжаргал Дандарваанчиг.

По време на първото си турне в България групата ще представи новия си албум "Wolf's Cry". Посетителите ще могат да си го купят на диск. Към албума е прикрепена и книга с текстовете, а също и серия фотографии създадени от самия Димитър Гугов.

Violons Barbares са:
Енхжаргал Дандарваанчиг - Епи - морин хуур / конеглава цигулка, монголско гърлено пеене, вокали
Димитър Гугов - гъдулка, вокали
Фабьен Гуйо - перкусии, вокали

 

Място

Училище Никола Йонков Вапцаров Зрителна Зала , България, Силистра, ул. Дръстър 38