Концерт Магическите грегориански гласове

Продължителност
Старт: Понеделник 15 May 2023 19:00 Край: Понеделник 15 May 2023 21:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

..."Просто гениално"- беше определението дадено от немската преса , което бележи пътя  на хора от неговото създаване през 2011 г. в Кьолн. 

 ..."Просто гениално"- възкликва публиката след всеки един концерт в Германия, Франция, Швейцария..

"Облечени, като монаси те създават на сцената неповторима мистична атмосфера, в която публиката се пренася извън времето- в свят, в който няма нито религиозни, нито езикови граници.

"Не само вокалната интонация, начина на изразяване и артикулацията на изпълнителите свидетелстват за това, че на сцената излизат истински майстори на музикалното изкуство."

Концертите на " Магическите грегориански гласове" са в две части:

 първата представя умела смесица от грегориански хорали , православни литургии и мадригали от времето на Ренесанса  и Барока ,а във втората хорът изумява публиката с изпълнения от ...попмузиката в грегориански аранжименти. Това са хитове на Бийтълс, Род Стюарт, Стинг, Би Джийс, Куин, Андреа Бучели и Ед Шийрън. Това въодушевява публиката и я прави да възкликва - "Просто гениално".

 ..."Просто гениално- Божествено! "- мълвяха хората след първия концерт на българска сцена на 15.05 в Залата на Сити Марк Арт Център и не искаха да повярват , че това няма да продължи.

  Продължението на  13.06. от 19:00 ч. отново в  залата на Сити Марк Арт център .

 

Организатора на събитието Сити Марк Арт Център ЕООД

Място

City Mark Art Center / Сити Марк Арт Център , България, София, bul. "Yanko Sakazov" 30, 1504 Sofia Center, Sofia