Как да бъда ЯК с Игрите на 90-те

Продължителност
Старт: Вторник 01 June 2021 16:00 Край: Вторник 01 June 2021 21:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Екипът, който стои зад книгата "Как да бъда як"/изд. Ракета/ - Богдан Василев и Михаил Баленков и създателите на Игрите на 90-те си подават ръка, за да направят 1-ви юни- ден с послание към децата, че активността и движението са ключът към здравето и щастието. Събитието ще е благотворително и всички средства, събрани от символичния вход от 1 (един) лев ще бъдат дарени!
 
Ще започнем в 16:00 часа със съвместната инициатива на двете организации, в която успоредно ще се провеждат 5 игри, които помним от детството си.
 
Това събитие е подходящо за всички, които се припознават в следващите няколко реда:
1. Битките с детето ви, когато се опитате да си вземете телефона обратно, приличат повече на епичния двубой между Давид и Голиат. Очевидно знаете кой е победителят и това не сте вие.
2. Опитите ви да накарате хлапето си да спортува или да се движи, се увенчават с успех, само когато отивате до магазина, за да му купите нещо, което си е харесало по телевизора
3. Искате да отглеждате и възпитавате здраво физически и психически дете по начина, по който това се е случвало откакто свят светува – чрез игра и движение.
Няма да изброяваме повече.

Факт е, че всеки родител има нужда от глътка въздух. Ако детето е пред телевизора, лаптопа или телефона, то ще ви остави на мира за малко. После обаче идва битка за отлепване от устройството, след което следва раздразнение, трудно заспиване и много изхабени родителски нерви. Ако обаче хлапето играе навън, спортува и тича заедно с другите деца, то на края на деня ще заспи още на масата, просто защото са му паднали батериите. Това е съпоставка на дневна база. Ако погледнем обаче към дългосрочните резултати от умните устройствата, които заменят двигателна активност и игрите, то рискът от болести и затлъстяване в зряла възраст е в кърпа вързан.
 
Не се изискват средства, за да се отглеждат здрави деца, изисква се да се покаже на детето това, което е по-добро за него. А кой е най-лесният начин да заинтригуваш едно дете? Е, как, как? Чрез игра много ясно.
 
Първи юни е ден на детето, но ние ще го направим ден на родителя. Ден на родителите, които ще доведат децата си да спортуват, да се движат и да играят заедно с другите деца.

Място

Арена Колодрум София , България, София, Столичен Колодрум, Борисова градина