Билети за JUJU Live in Sofia

клуб Singles (НДК А4), България, София

JUJU Live in Sofia

Продължителност

Начало: 2024-04-16 21:30

Край: 2024-04-16 23:55

Място

клуб Singles (НДК А4), България, София

За събитието

JuJu ще пристигне в София, за да представи петия си албум, „APOCALIPSE IS GOD'S SPOILER“, който ще бъде издаден от британския лейбъл Sister 9 и който включва двама изключителни гости: Чад Чанинг от Сиатълските величия Nirvana и Лука Джованарди от Италианския сайк проект Julie’s Haircut.

Сицилианският мултиинструменталист и продуцент Gioele Valenti (JuJu) е ключова фигура на европейската ъндърграунд музикална сцена. Той е едната половина от окултния психеделичен проект Lay Llamas (Rocket Recordings) и човекът зад Herself – фолктронен проект, включващ хора, като Джонатан Донахю от Mercury Rev, Джон Фалън от The Steppes и Амори Камбузат от Faust и Ulan Bator. Той беше и китаристът на Josefin Öhrn + The Liberation. Но преди всичко, той постави началото на противопоставящия се проект JuJu, подкрепян от хора, като Goatman и Capra Informis от GOAT.

Смес от нео-психеделия и средиземноморски фолк, new wave и африкански трибализъм, новият албум на JuJu деконструира и отново изгражда установеното си звучене, предизвиквайки неустоими вибрации с кощунствени ритуали, преплетени с китари, които изследват жанрове като Shoegaze, Darkwave, Industrial, Synthpop, за да се превърнат в нюансирана реинтерпретация на един разказ за разочарованията от сегашния свят, наситен с масмедии, краен хедонизъм и една тотална апокалиптична война.