Билети за JAZZTORY - GEORGE COLEMAN

Клуб Studio 5, България, София

JAZZTORY - GEORGE COLEMAN

Продължителност

Начало: 2017-11-26 18:30

Място

Клуб Studio 5, България, София

СТУДИО 5 е духовно чисто, отворено и независимо пространство за представяне на културни събития: концерти, театрални и танцови спектакли; литературни, художествени и всякакви артпрояви; срещи, дебати, промоции, премиери; празнични, фирмени, лични и развле

За събитието

Описание

 

В 29-тото издание на Jazztory ще разкажем за първия саксофонист от великия втори квинтет на Майлс Дейвис, Джордж Колмън (George Coleman Sr.), свирил в историческия концерт "Four And More/My Funny Valentine", заедно с Хърби Хенкок, Рон Картър и Тони Уилямс, през 1964г., който завинаги променя джаз музиката и въвежда нов стандарт в груповата импровизация.

Сега Джордж е на преклонната възраст от 82 години и е един от "последните мохикани" на великото джаз поколение на 60-те.
Майлс Дейвис казва за него: "He was a hell of a musician!".
Освен с Майлс, Джордж Колмън работи през годините с артисти като Биби Кинг, Слайд Хемптън, Хърби Хенкок, Чет Бейкър, Лий Морган, Ахмад Джамал и много други.

За да го представи, ще ни гостува носителят на голямата награда на румънския джаз конкурс "Johnny Raducanu" (2016), брилянтният испански саксофонист Даниел Торес, а ритъм секцията се състои от неизменните рицари на Jazztory - Александър Логозаров и Борис Таслев.

Daniel Torres - саксофон
Alexander Logozarov - китара
Boris Taslev - бас
Borislav Petrov - барабани, автор и водещ