Билети за IC3PEAK (RU) x СТРУГАРЕ @Mixtape 5

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

IC3PEAK (RU) x СТРУГАРЕ @Mixtape 5

Продължителност

Начало: 2019-02-21 20:00

Място

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

За събитието

ПОСТ КУЛТУРА ПРЕДСТАВЯ: IC3PEAK x СТРУГАРЕ


“Ние искаме всички да имат възможността да бъдат това, което са - без да се страхуват. Ние сме редки цветя, които се опитват да оцелеят в панелен лунапарк. Създадени от природата - ние сме красиви и силни. Ние се целим от тъмнината към светлината. Ние сме, ние съществуваме, ние озаряваме. Всички граници са относителни. Да ги дефинираме и преодоляваме е в нашите собствени ръце.” – IC3PEAK  

Московското авангард-електронно дуо IC3PEAK е една от най-известните контра-културни формации в Русия в момента. Тяхната музика се обуславя от биполярна естетика, където мелодии, напомнящи на болезнената руска зима, се сблъскват с безмилостни и постоянно пропадащи инструментали. Резултатът е безупречна продукция, която може да се нарече изключително дръзка и смела. 

IC3PEAK се грижат самостоятелно за цялата визуална концепция на групата (видеоклипове и снимки).Текстовете им са изпълнени с всевъзможни картини и както те самите определят – са „страшна руска приказка“. Характерно за модерната руска сцена не оставят и социалния елемент - те далеч не са безпристрастни към заобикалящата ги среда и са сред най-силногласните активисти спрямо правата на LGBTQ общностите, а песента „Смерть Больше Нет“ е откровено критична към управленческия модел в Русия. 

------------------------------------------------------------------

СТРУГАРЕ е оптическата измама, скроена от времето, която ни показва колко е всъщност незначителна повърхността. С текстове, които са изградени върху плоскостта на първичното възприятие и си играят с несъзнаваните коридори на слушателя, през музиката, която съсипва тялото от движение и безусловно му показва път, до видеоклиповете, които са чисто и просто произведение на съвременното изкуство - Стругаре показва на колко точно е способна човешката душа. Стругаре е изпълнител, който черпи информация директно от източника - от чистата истина. Той прехвърля отговорността от тази истина в ума на всеки слушател, като му се доверя напълно, че знае какво да направи със стимулираното си въображение.  В музиката на Стругаре се намират безброй картини, които са всички ситуации едновременно - картини - храна за жадните.

В плътта на зимата колаборацията между СТРУГАРЕ и IC3PEAK, която този концерт представлява, може да бъде определена само като нужна.

------------------------------------------------------------------

Първите 100 - 15 лв.
До 21.02.2019 - 20 лв.
В деня на събитието - 25 лв.

Врати - 20:00


-------------------------------------------------------------------

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe