Билети за Група Монолит live at club Studio 5

Клуб Studio 5, България, София

Група Монолит live at club Studio 5

Продължителност

Начало: 2018-06-22 22:30

Място

Клуб Studio 5, България, София

СТУДИО 5 е духовно чисто, отворено и независимо пространство за представяне на културни събития: концерти, театрални и танцови спектакли; литературни, художествени и всякакви артпрояви; срещи, дебати, промоции, премиери; празнични, фирмени, лични и развле

За събитието

Група Монолит смята да забие изключително здраво в Studio 5 в НДК на 22-ри юни. Страхотен съботен ден от 22:30. Обещаваме прекрасни емоции, много рок музика за всички, които имат сърце и здрави топки. Разбира се, задължително е да имате отношение към хубавите напитки и хубавите жени.. Легендарната банда Монолит няма да ви разочарова! Представяме новия барабанист на групата Веселин Василев! 100% авторска музика!

Група Монолит е легендарна българска рок група създадена през далечната 1983 година. В ранния си период има само демо записи. Парчетата са на английски и едно от тях, което със сигурност зарадва почитателите в онези години е "Pride and prejudice".Следват "Lonely nights","What am I losing?","Your love". Историята е кратка и е белязана едва с няколко импровизирани концерта пред студентската публика в София. Съставът е: Тони Чембъра-вокал и акустична китара,Вълко Андреев-китари, Владимир Петров-бас и вокал, Ивайло Иванов-барабани. През 1986 групата вече не е в оригиналния си състав. Вълко Андреев продължава в група Рок квартет, а по късно в Тангра.В периода 1986-1991 на практика групата не съществува.
В 1991 година Тони Чембъра решава да възстанови бандата. На китарата вече е Павел Васев, басист е Милен Савов, а на барабаните-Станислав Костадинов. Това е всъщност и състава,който успешно създава хитове, останали и до днес в съзнанието на широката публика. 1993 година е изключително успешна за Монолит.Песента"Здравей" става безспорен хит и оглавява различни радио и телевизионни класации. В днешни дни тази песен е емблематична за групата.Друго знаково парче за Монолит е "Хулиган". Много често техните концерти се откриват именно с него. Албумът "Ези-Тура" издаден през същата тази година е най-продавания албум на Монолит през цялата им история. Следва албумът Монолит 3-един психеделичен проект, който няма особено висок рейтинг,но пък парчето "Назадване" от този албум държи първо място в класациите на радио Тангра в продължение на 9 седмици. С отдавна планирания албум"Sisyphus", издаден през 1997 година от Sony Vitosha entertainment, групата се доказва като сериозен претендент на българската сцена.Вероятно албумът "Sisyphus" e най-доброто постижение на групата в музикален аспект до този момент. През 1999 излиза и сборния албум"Dr.Rock'n'roll. В началото на новото хилядолетие групата сменя линията. На барабаните е Георги Марков син.През 2002 е издаден експерименталния албум "Времена и нрави". Издаден от Stars records, албумът съдържа 10 песни,които бележат новата епоха за групата.Хитът от този албум е песента"Пълнолуние". Последния за сега пореден студиен албум на Монолит е "Ваканция във Вегас". Издаден от Riva Sound през 2007 година. Групата многократно е номинирана за най-добра група на годината,най-добър рок албум и най-добър рок певец. През 2007 Тони Чембъра печели първа награда на фестивала "Златна Месемврия".Песента "Какво си ти"? от албума "Ваканция във Вегас" печели наградата на публиката на пролетния конкурс на БНР.Незабравими моменти са споделянето на една и съща сцена с легендарния Alvin Lee, Blues brothers и Joe Lynn Turner, съответно през 1994,1999 и 2003. След издаването на"Ваканция във Вегас" Тони Чембъра решава да реализира собствен проект и така през 2010 излиза соловия му албум"The voice of Monolith-Tony&friends. A в началото на 2014 излиза и концертния албум на Монолит-Live at Sofia live club,запечатан на DVD за истинско удоволствие на феновете на емблематичната българска рок банда. Групата участва активно в музикалния живот на страната и винаги е откликвала с готовност на всяка благотворителна кауза. До края на годината Монолит ще реализират най-новия си албум!

Вход: 
10лв.
Преди да закупите билет, резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)
Важно: 

*ВАЖНО: Във връзка с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, до юли месец Studio 5 * music club ще има нов вход от 01.01.2018 година - "Вход А4" на НДК, а достъпът до паркинга на НДК ще бъде ограничен!