Голямото влизане - политическа сатира

Продължителност
Старт: Сряда 11 Ноември 2020 19:30 Край: Сряда 11 Ноември 2020 21:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

ГОЛЯМОТО ВЛИЗАНЕ

Гледайте комедията "Голямото влизане" - политическа сатира за влизането ни в ЕС, представена на сцената Нов театър - НДК!
“Голямото влизане” е пиеса на Никола Маринов
Режисьор  Николай Акимов
Участват  Робин Кафалиев, Йордан Карачивиев, Юлия Георгиева, Георги Грозев, Виолета Коларова, Петър Митев/Валентин Василев

Продукция  ЧТ„Делфин”

  Времето е самия край на ХХ в. В едно малко село в България, забравено от бога и хората, което се готви да влезе в Европейския съюз, пристига...Европейски наблюдател! Как важните хора на селото - кмета, доктора, даскала и кръчмарката (да не забравим и сервитьорката Марийка) ще се преборят да осъществят ГОЛЯМОТО ВЛИЗАНЕ!
      Колкото повече отиваме към бурлеската и фарса, толкова повече се приближаваме към действителността, толкова повече се смеем, за да не плачем, толкова повече не ни се влиза, ама толкова повече няма и да ни се излиза. Във времето на глобализация, временно търсим нашия път, във времето на проверяващи и проверявани, наблюдаващи и наблюдавани, подслушващи и подслушвани, в малкото село всички се гласят да влязат в Европейския съюз, за да могат да бръкнат в качето с меда, за да могат да живеят по-сносно, за да могат да се представят пред  знаковата фигура на НАБЛЮДАТЕЛЯ и за да могат в края на краищата да бъдат поне толкова щастливи, колкото е “щастливата европейска крава” на бай Иван!
      Няма да ви казваме колко е смешно и абсурдно – ние сами си го знаем, нали вече сме вътре!

Място

Нов театър НДК , България, София, НДК , Бул. България 1