GLOBALKAN

Продължителност
Старт: Четвъртък 19 Март 2020 19:00 Край: Четвъртък 19 Март 2020 22:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

„Glo Bal Kan projekt“ е музикален проект, създаден през юли 2017 г. от четирима успешни български музиканти Недялко Недялков – кавал, Петър Миланов – китара, Владимир Кърпаров – саксофон и Стоян Янкулов – Стунджи – ударни.

Проектът е по идея на кавалджията Недялко Недялков, негови са и повечето от пиесите, които изпълняват. Групата представя авторски пиеси, образци от автентичния български, балкански и световен фолклор, но аранжирани и поднесени в джаз вариант. GloBalKan е отворен проект, в който участват различни по народност и стил гост музиканти, в първия си албум „Въртележка“ участват поп певицата Богдана Петрова, народната изпълнителка Тима Недялкова и гръцката етно звезда Марта Мавроиди.

На 19 март в Studio 5 GloBalKan ще представи многообразна програма от фолклор, джаз, латино и етно музика, както авторска, така и фолклорни интерпретации на популярни пиеси. Публиката ще има удоволствието да чуе и българския вариант на известната пиеса „Либертанго“ на Астор Пиацола. Специален гост на GlobalKan ще бъде Димитър Тишев - музикант, познат на публиката с майсторството си на кларинет, саксофон и акордеон.

Недялко Недялков – кавал
Петър Миланов – китара
Стоян Янкулов – Стунджи – перкусии
Със специален гост: Димитър Тишев – кларинет, саксофон

19 март 2020 г. 19:00 часа
Врати: 18:30ч.
Вход: 12 лв.

Преди да закупите билет, резервирайте седящи места на тел. 0887 934 335 (от вторник до неделя след 14:00 ч.)
Важно: 

*ВАЖНО: Входът на клуб Studio5 e вход А4 на НДК (от страната на бул. Витоша)

Място

Клуб Studio 5 , България, София, Национален дворец на културата