Билети за FRENZEE/ THE OVERJOYED LIVE IN SOFIA

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

FRENZEE/ THE OVERJOYED LIVE IN SOFIA

Продължителност

Начало: 2023-09-28 20:00

Място

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

За събитието

Frenzee е нова пънк група, the Next Big Thing от Гърция, която идва за да ни покаже какво означава лудост. Аполония, Антонис и Никос са родени в Австралия, израснали са на остров Крит, потомци са на едно от най-влиятелните музикални семейства в Гърция (семейство Ксилурис, вж Xylouris White) и свирят най-горещия пънк рок! Meet the Frenzee.

От първата нота, незабавно ни въвеждат в своя свят на бърз, но закачлив бунт, с неудобни текстове и вокали. Адонис и Ник създават динамично инструментално дуо, опаковащо всеки момент с панически, но забавни китарни рифове и перкусии (както и няколко огнени шестструнни линии), които не могат да не се харесат. Междувременно Аполония е напълно властна, но и достъпна, за да ни въведе в своя анархичен музикален свят.

Очакваме ги с нетърпение, особено след като критиците в цяла Европа ги считат за new best thing на пънк сцената и очакват от тях да се превърнат много скоро в основен елемент на рок общността.

(За любителите на Aussie punk, Amyl and the Sniffers

The Overjoyed са мелодична пънк група, която умело левитират между скейт и поп пънка, използвайки обаче и някои от най-добрите свойства на мелодичния хардкор, рамонскор и класически пънк рок. Можете да усетите влиянията на групите от лейбъли като Epitaph, Fat Wreck и Nitro от 90 години (вж Offspring, Bad Religion) и едновременно с това да различите тяхната уникалност. Отлични вокални хармонии, бек вокали, завладяващи теми, мелодии, хармонии, прогресии на акорди, рифове, умело сглобени басови линии и дълбоко динамични ритмични последователности създават едно незабравимо звуково преживяване.

Вратите отварят в 20:00 – начален час 21:00

At club *MIXTAPE 5* all events are strictly 18+ unless specified otherwise in the particular event description. If you are an English speaking person and wish to receive information regarding our policy please contact +359877515541 The club does not work with reservations!