ФРЕНСКИ ЦИГАНСКИ СУИНГ С PARA HOT JAZZ

Продължителност
Старт: Неделя 01 Декември 2019 18:30 Край: Неделя 01 Декември 2019 23:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

Френският цигански суинг ще сгорещи София за последен път тази година. На първи декември – първата неделя от месеца – музикантите от Para Hot Jazz ще превземат сърцата на публиката! Музикалното пътешествие ще ви върне към Париж от средата на 20-и век и към огнената музика на Джанго Рейнхард и Стефан Грапели. Срещата е в 18.30 часа на гара Студио 5. Ако френската култура Ви вълнува – не пропускайте да отбележите това събитие в календара си и в първата неделя на декември (1-ви) да се потопите в музикалната атмосфера на Франция, пресъздадена от Влади Михайлов (виола), Димитър Благоев (китара), Борислав Илиев (китара) и Димитър Карамфилов (контрабас)!

Харесайте и страниците на организатора и музикантите – Partymusic.bg и Para Hot Jazz - за да научите повече за тях и културата, която представляват!

Para Hot Jazz е квартет, изпълняващ френски джипси суинг. Виола, китара, тамбура и контрабас пресъздават джазовата сцена на Европа от първата половина на ХХ в. Танцувална музика, вдъхновена от бащите на този стил – Джанго Рейнхард и Стефан Грапели.

Стилът jazz manouche, swing manouche, gypsy jazz или в свободен превод френски цигански джаз е музика, възникнала във Франция през 30-те години на миналия век. Вдъхновена от емоцията на Джанго Рейнхард и финеса на Стефан Грапели, тя има милиони почитатели до днес.

Местата са ограничени – направете резервация на тел: 0887 934 335 (след 14ч)

Неделя, 1-ви декември
Вратите са отворени от 18.30 часа
Начало на живата музика – 19 часа.
Вход: 15 лв.

Място

Клуб Studio 5 , България, София, Национален дворец на културата