Federico Pascucci East Trio

Продължителност
Старт: Събота 08 Февруари 2020 20:00 Край: Събота 08 Февруари 2020 22:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

EAST TRIO е създадено и водено от Италианския саксофонист, кларинетист и композитор Федерико Паскучи (Federico Pascucci). Страстта му към ромския и балканския фолклор го води в Северна Македония, където се учи от ‘Кочани Оркестар’, на които в последствие става гост-солист.
Творческите търсения на Федерико и неговото трио се простират още по на изток, от Ребетико (така нареченият Гръцки блуз), през Отоманската, Арменската, Персийската, та чак до класическата музика на Южна Индия. След обучението си в джазовите консерватории на Лисабон и Амстердам, Федерико се завръща в родния Рим. Там среща контрабасиста Михаил Иванов и барабаниста Рикардо Гамбатѐза (Riccardo Gambatesa)
Музикантите от East Trio пречупват влиянията на всички тези музикални култури през собствената си призма с много вкус и любов. Триото изнася концерти в Италия, Португалия, Гърция и Германия. За първи път в София, музикалното пътешествие с летящото килимче на @Federico Pascucci East Trio ще започне и ще завърши в Чайната, (в киносалон Влайкова) на 8ми Февруари (Събота) от 20:00 часа.

Заповядайте!

Място

кино Влайкова , България, София, ул. "Иван Асен II"11