INTER EXPO CENTER, България, София
Начало: 2019-11-24 10:00
INTER EXPO CENTER, България, София
Качествените испански зехтини често печелят най-високи отличия на престижните международни конкурси, а Испания е категоричен световен лидер в производството на течното злато на Средиземноморието. По време на майсторския клас ще се насладим на някои от най-добрите зехтини в света от три емблематични провинции на Андалусия – Севиля, Кордоба и Хаен – хилядолетни земи на маслинови и зехтин.
Анна Петкова е сертифициран сомелиер по зехтин в International Culinary Centre и Olive Oil Times Education Lab в Ню Йорк и опитен дегустатор на зехтин. Има собствен проект – mypureolive и е посланик на културата EVOO (Extra Virgin Olive Oil).
В майсторския клас ще се включи и испански гост от Nobleza del Sur, революционери в производството на най-качествен натурален екстра върджин зехтин в Хаен.
Ще бъдат предложени и майсторски хапки, демонстриращи как всеки зехтин се съчетава с храна и как се използва в приготвянето на храната. Тази отговорна задача е поверена на Севда Димитрова – победител в Master Chef България 2016.