EthnoFoklorin Етнофоклорин

Продължителност
Старт: Неделя 19 June 2022 19:00 Край: Понеделник 20 June 2022 02:05

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

В смутните времена, в които живеем, в забързаното ежедневие, в модерната асоциална социалност човек има нужда да се спре за миг, да си поеме глътка въздух, да погледне към себе си, да погледне към другите и да потърси как той самият се вписва в цялата плетеница на модерността.
В търсене на себе си е хубаво да погледнеш към корените си, откъде тръгваш, през какви перипетии си преминал и какви уроци си научил.
Фолклорът е една константа, един извор, към който винаги може да се обърнем и от който винаги можем да почерпим вдъхновение, да потърсим кои сме ние, какво ни прави различни, но и какво ни сближава с другите.
Фестивалът има за цел да събере една плетеница от автентични извори и модерен прочит на различен български, регионален и световен фолклор.
Поканили сме музиканти и артисти, наши близки приятели, за да отбележим първата ни декада по пътя на вдъхновението и себеоткриването.
Участници:
АФГ с. Брезница, Пирин;
Етногрупите - „Летящи номади”, „Ксана” от град Пловдив, "Кеменджий", гр. Варна; Мъжка фолклорна група при ансамбъл „Гоце Делчев” и ФФ „Детелини”, град София.
Тортата ще бъде от всички настоящи и бивши участници във фолклорния експиремент "ГРОМЪ ПАДИНА".

Място

Mixtape 5 , Bulgaria, Sofia, bul. Bulgaria, podlez Galeriya, bulevard "Cherni vrah", 1142 Sofia