Билети за Есенс процес I, терапевтичен тренинг с д-р Менис Юсри

Новотел София, България, София

Есенс процес I, терапевтичен тренинг с д-р Менис Юсри

Продължителност

Начало: 2024-05-10 10:00

Край: 2024-05-12 20:00

Място

Новотел София, България, София

За събитието

Защо е важно да познаваме себе си?

Всеки ден се налага да взаимодействаме със себе си, семейството, с колегите си в работата и в романтичните взаимоотношения и навсякъде носим своите „очила“ на личността – онази специфична и уникална за всеки съвкупност от спомени, мисли, чувства, убеждения, ограничения, желания, мечти и защити, през чиято призма възприемаме себе си, света и другите.

Личността на човека еволюира така, че да разреши определени проблеми, с които сме се сблъсквали в миналото и като малки. Повтаряйки своите заучени механизми за справяне, някои предизвикателства и конфликти в живота също упорито се повтарят – в личните отношения или в работата.

Тогава ни се иска да вярваме, че има магическо хапче или копче, което бързо ще ни направи нов човек. Такова обаче няма. Единственият ключ е да опознаем себе си толкова, че да свалим „очилата“ или да ги заменим с други, които ще ни носят резултатите, които искаме.

Самопознанието е риск. Не всичко в огледалото ще ни хареса и понякога ще се налага да изминем отново забравени и болезнени участъци от личната си история. Но да не започнем никога това пътуване е още по-голям риск – рискът да останем сами, неуверени, затворени в черупката си там, където мечтите са само сънища.

☀️Какво се случва с мен, че реагирам така?

☀️Как се свързвам с другите?

☀️Какво ограничавам себе си и какво не си позволявам?

☀️Какво искам в живота си?

☀️Какво в моята история блокира моето развитие?

☀️Как да си партнирам с реалността така, че да сбъдвам намеренията си?

🍀Истински важно е да познаваме себе си. За да се адаптираме към все по-бързо променящия се свят. За да разбираме себе си и другите по-добре и да можем да си сътрудничим за постигането на успех. За да намерим спокойствие сред цялото осъждане, болка и критика в ежедневието. За да общуваме истински и пълноценно с близките си. За да се забавляваме, без да изпитваме чувство на вина. За да си дадем шанс още веднъж, когато мислим, че всичко се е провалило.

🌿Есенс процес, разработен и воден от д-р Менис Юсри и неговия екип, насочва участниците към разпознаване на неработещите стратегии, които повтаряме. Осъзнаването им носи възможности на нови избори и алтернативни действия. Процесът се случва в среда на приемане и подкрепа и дава нов поглед към човешките ценности и това как да постигаме целите, които си поставяме с повече енергия и разбиране към себе си и другите.

Ако сте посещавали други семинари и обучения за личностно развитие, Есенс процес е подходяща следваща стъпка за вас по този път.
Очакваме ви!

За водещия:

Д-р Менис Юсри е водещ терапевт, фасилитатор и супервизор на екипа на фондация „Същност”. Работи като фамилен и системен психотерапевт и психолог, и петнадесет години като супервизор към британската национална здравна служба. През последните 20 години създава и води семинари за личностно развитие, терапевтични тренинги и публични лекции в Европа, САЩ, Азия и близкия изток.


Фондация "Същност България" работи в сферата на личностното развитие вече над 20 години.

Нашият екип от квалифицирани психолози и терапевти провежда тренинги, консултации, психотерапия, дългосрочни и онлайн програми, посветени на взаимоотношенията между хората, личностното развитие, социалната и емоционална интелигентност за възрастни и тийнейджъри.

Нашата мисия е да предоставим време и пространство, в което хората да изследват и разбират по-добре своите поведения, емоции, мотивация за провал и успех и модели за изграждане на връзки със значимите за нас хора. По този начин допринасяме за създаването повече просперитет и обогатяващи отношения със себе си, другите и света.