Билети за DREAMERS, Vienna - LITTLE SONG

City Mark Art Center / Сити Марк Арт Център, България, София

DREAMERS, Vienna - LITTLE SONG

Продължителност

Начало: 2024-06-14 19:00

Място

City Mark Art Center / Сити Марк Арт Център, България, София

За събитието

DREAMERS, Vienna

ПЕСНИЧКА – LITTLE SONG

 

Апостол Миленков – вокал, Злато Лина – пиано, Томас Шьон – кларинет и саксофон, Георги Стойков– тромпет

Соул, Ритьм енд Блус, Суинг и Джаз

Група ДРИЙМЪРС, Виена е създадена през ноември 2021 от утвърдения оперен певец Апостол Миленков и дългогодишния джаз-пианист, композитор и аранжор Любен Павлов. Към тях се присъединяват виртуозните Томас Шьон (сакс и кларинет) и Гералд Грюн (тромпет). Групата започва с изключително успешни концерти, а през 2023 Злато Лина(Златолина Семова) наследява Любен Павлов на пианото. Освен опитен джаз-пианист, тя е не по-малко талантлив композитор и аранжор. Естествено идва идеята за първи албум на формацията, в който освен прекрасни аранжименти на Елвис, Синатра, Том Джоус и т.н., основно място намират нови, собствени композиции. Така се раждат песните на Злато-Лина по текстове на Люси Сланева „Ти повика ли ме” и „Una canasta de albaricoques” и „Поема за БДЖ”(Апостол Миленков), а Любен Павлов пише музиката на „Когато те измислих”(Дамян Дамянов) и „Песничка”, „Криле”, „Отново” и „Нощ” по текстове на Апостол Миленков.

Албумът е наречен „ПЕСНИЧКА”(Little Song), първата от новите песни и първото му представяне е на 19 май 2024г., на престижния джаз брънч в хотел Вимбергер, Виена. Освен огромното стилово разнообразие, Дриймърс предлагат и фантастични музикални интерпретации в лицето на Злато Лина, която витруозно се възползва от целия музикален потенциал на своя инструмент, Томас Шьон и Гералд Грюн, които допълват звученето с феноменалните си възможности и блестят в солата си, а басовият тембър и вокалното майсторство на Апостол Миленков запълват палитрата на музикалната картина.

Концертът е специален подарък за рождения ден на Любен Павлов(78) с благодарност от групата за фантастичното му творчество и 60-годишната му творческа дейност с благодарност от групата за фантастичното му творчество.

Специален гост е забележителният тромпетист Георги Стойков*, който ще замести Гералд Грюн в изпълнението на програмата. В програмата освен песните от албума на Дриймърс ще имате удоволствието да чуета и хитове на Том Джоунс, Синатра, Елвис, Челентано, Луис Армстронг и др.

*Георги Стойков е роден на 12 март 1994г. Завършил е НМУ “Л.Пипков” и НМА “Проф. Панчо Владигеров” със специалност класически и джаз тромпет. Свирил е в множество симфонични оркестри, джаз състави в страната и чужбина! Георги е и един от създателите на групите Funky Miracle и 4th Edition! Бил е първи тромпет на Софийска Филхармония, Врачанска Филхармония и Симфоничен Оркестър на БНР! Също така е и титулярен член на All Star Big Band, Angel Zaberski Big Band Brazz Association и други. Участнал е и като гост солист с Биг Бенд БНР! Георги е свирил с артисти като Милчо Левиев, Антони Дончев, Михаил Йосифов, Васил Спасов, Христо Йоцов, Теодосий Спасов, Анна Томова Синтова, Хосе Карерас, Кристиян Елзесер, Конрад Херуиг, Крейг Бейли, Джери Бергонци, Ричард Бона и много други!