Билети за "Драматургът: Живот" Dramedy Playback театър във ВАРНА

Театрален клуб Щурче, България, Варна

"Драматургът: Живот" Dramedy Playback театър във ВАРНА

Продължителност

Начало: 2023-09-07 19:00

Място

Театрален клуб Щурче, България, Варна

За събитието

Академия и Театър "Драмеди" ви канят на интерактивно импровизационно представление, в което нашите млади талантливи актьори ще изиграят обратно вашите лични истории, веднага след като бъдат разказани, без да са репетирани, като разчитат само на собствения си творчески апарат и на подкрепата на екипа на сцената.
✅ Споделен ко-креативен процес с участието на публиката, който е неповторим и се случва само тук и сега.
Диалогът, музиката, изиграването - всичко е спонтанно и колаборативно - както на сцената, така и в цялостния спектакъл, защото представлението се случва чрез взаимен непрестанен обмен между публика и екип.
✅ Участниците в Академия Драмеди са обучавани в Playback театър от Playback театър "Тук и сега" - първата българска професионална компания, група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска - актриса, преподавател, психодраматист и режисьор. Тя е и първият представител на България на European Playback Theatre Gathering в Амстердам - ноември 2014г., Акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA). Цвета е обучена лично от основателя на Playback театъра Джонатан Фокс (USA).
⭐Диригент: Цветина Матова
⭐Музикант: Цвета Балийска
⭐Актьори: Емона Соколова, Раяна Михайлова, Авенир Михайлов, София Болашъкова
???? Билети: 15 лв (10 лв учащи/пенсионери) на място преди събитието
✨ Последвайте ни!
YouTube: Dramedy Theatre - bit.ly/YouTube-dramedytheatre
instagram: dramedytheatre - bit.ly/dramedyinsta
???? Повече за "Тук и сега": theatrehereandnow.com
bit.ly/HereandNowYouTube
???? Повече за "Тук и сега" и Playback театъра: Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно - диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от 3- 6 човека екип - диригент, музикант(и), актьори. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално.
???? "Тук и сега" е реализирал над 400 представления на различни локации в София и страната, пред разнообразна публика. Участва в множество фестивали, конференции и форуми. През 2022г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра. Световната му история е богата и мащабна, но у нас тепърва се разпространява/набира популярност сред масовата публика.
???? "Тук и сега" е селектиран да играе на престижния междунарден форум „European Plauback Theatre Gathering” 2017 в Будапеща, Унгария и е организатор на „European Playback Theatre Gathering” 2022, който се случи в София.
 
Организатор на събитието е : Сдружение Творци