Билети за Dopethrone /CA/ & Muddy live in Sofia

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

Dopethrone /CA/ & Muddy live in Sofia

Продължителност

Начало: 2019-11-01 20:00

Място

Mixtape 5, Bulgaria, Sofia

За събитието

Канадската дуум / слъдж сензация DOPETHRONE се завръщат в България. Концертът ще се проведе на 1 ноември в столичния клуб *Mixtape 5* като това ще е второто гостуване на групата в родината ни. Освен, че имат и нов албум (2018) от последното си гостуване през 2016, Dopethrone вече са четирима. Към техният абразионен микс от слъдж, стоунър и дуум, се присъедини Julie Unfortunate, чийто мръснишки глас допълва напълно лиричната тематика на групата за убийства, наркотици и всякакви злоупотреби.

Muddy се включват в романтичната забава на 1 ноември в Микса. Те са''гротескно и грозно аморфно чудовище, газещо в калните, мудни води на потния слъдж метъл, което с всяка крачка, всеки лайв, взема още и още души"

Билети са ограничени до 180: http://wrongevents.bilet.bg/
На Тъмно или The Wrong Bar

Dopethrone plays Slutch Metal. It's a foul Canadian mix of yellow snow, crackhead diarrhea, blood, tears and broken dreams.

Dopethrone - Montreal, Quebec, Canada
Genre: Scum Fuck Blues
https://www.facebook.com/dopethrone.mthell/
https://www.facebook.com/dopethrone.mthell/
http://dopethrone.bandcamp.com/

Доста топки се искат да кръстиш бандата си на един от най-тежките и гъсто задимени албуми в дуум рока и метъла. Говорим за Electric Wizard и опусът им от 2000 година – ‘Dopethrone‘, категорично заковал се сред еталони в стила като ‘Dopesmoker‘ на Sleep, ‘Welcome to Sky Valley‘ на Kyuss или ‘The Big Black‘ на Orange Goblin. Само че няколко напушeни фенове на тежкия риф от Канада решават, че Dopethrone е жестоко име за банда и си го лепват гордо през 2009. И оттогава доказват, че заслужават да го носят и развяват. Леят рифове, пушеци и поквара с музиката си и ето, че отново ще ни посетят и смажат като валяк. Лайвът им в София от 2016 е доказателство за това!

Датата е 1 ноември, мястото – клуб *Mixtape 5*. Петдесет билета по 20 лева могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg или в The Wrong bar в София. След изчерпване стават по 25лв.

Killdozer - https://youtu.be/SYfJuW282_I
Scum Fuck Blues - https://youtu.be/Onh16UHLsZ0?t=10

"DOPETHRONE are the kind of humans that eat the blues for lunch and wash it all down with a giant jug of crust punch!
This is one of those bands that will have the crusty punks head banging right next to the stoners, both united under the bad sign of doom."
- CVLT NATION