ДОГОВОР ЗА МИЛИОН или Английска рулетка (28 май 2023 г.)

Продължителност
Старт: Неделя 28 May 2023 19:00 Край: Неделя 28 May 2023 21:00

  • image

ЗА СЪБИТИЕТО

ДОГОВОР ЗА МИЛИОНИ

или Английска рулетка

 

от Ерик Елис и Роджър Рийз

 

постановка – Красимира Методиева

 

в ролята на Дънкан гледайте Калоян Димов

 

в ролята на Филипа гледайте:

Никол Василева на 27 май

Божанка Кацова на 28 май

Петра Филкова на 3 юни

 

В този романтичен трилър се разкриват съдбите на богаташката Филипа, току-що погребала съпругът си някъде по плажовете на Панама и циничният отчаян бездомник Дънкан, който живее ден за ден. Пиесата на Ерик Елис и Роджър Рийз започва с влизането на Дънкан в богаташкия дом, поканен там, защото удивително прилича на покойния съпруг на Филипа. Тя трябва да седем дни да го превърне от лондонски пройдоха в изискан английски джентълмен, който да се облича, да говори, да заеме мястото на покойника пред приятелите и адвокатите... а залогът е един милион лири. Историята на двамата заимства сюжета на „Пигмалион“ на Бърнард Шоу, но в жанра на криминалния трилър с неочакван край.

 

Да се сключи договор, дори за милион, с шотландски просяк се оказва трудна задача, още повече, когато се намесват силни чувства и стари незараснали рани. Тя разкрива ужасяващия си живот с милионера, който никога не я е обичал, унижавал я е и са били заедно само за пред обществото, а неговата история е наистина изненадваща... Фъфлещия пияница се оказва бивш преподавател по поезия, отчаян и обезверен след смъртта на своята любима.

 

Капанът, в който двамата се намират, може би има добър изход. Филипа и Дънкан вероятно биха могли да живеят заедно и като милионери, и като бедняци. Историята им може да има добър край, ако там някъде в сенките не причакваше трети човек...

 

Спектакъл на театрална школа ВЕДНА 

Организатор на събитието е Фондация "ВЕДНА"

Място

Дом на културата "Средец" , България, София, бул. Кракра 2А